13 Ağustos 2020 08:15

Albayrak'ın "Dolarla mı maaş alıyorsunuz" yanıtı hem tepki çekti hem alay konusu oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Dolar yükselince endişelenmeli miyiz" sorusuna verdiği "Dolarla mı maaş alıyorsunuz" yanıtı sosyal medyada hem tepki çekti hem de alay konusu oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Döviz kurlarındaki yükselişin ardından tepkilerin odağında olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafısz Bölge" programına katıldı.

Programda "döviz kurlarının ekonomiyi eski kadar etkilemediğini savunan" ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken Albayrak, "Kur bugün çıkar, yarın iner” dedi.

Berat Albayrak, "Dolar yükselince endişelenmeli miyiz" sorusuna ise gülerek "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Dolarla bir işiniz var mı" yanıtını verdi. Bu yanıt sosyal medyada hem büyük bir tepkiyle karşılandı hem de alay konusu oldu.

Bazı kullanıcılar, kullanıcı adlarının önüne "dolarla maaş almayan" yazarak Albayrak'ın açıklamasını tiye alırken bazıları da açıklamanın komedyen Cem Yılmaz'ın "para-çokomel eğrisi" esprisine benzediği yorumları yaptı. Siyasi partilerden siyasetçilere, gazeteci ve araştırmacılardan yazarlara pek çok hesapta da Türkiye ekonomisinin dolarla ilişkisinin ortaya konulduğu paylaşımlarda bulunuldu.

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, paylaşımında Albayrak'a "damat" diye hitap ederek AKP'ye yakınlığıyla bilinen şirketlerin aldığı dolar garantili ihalelere dikkat çekti:

Gazeteci ve yazar Özgür Mumcu da ülkenin dolarla borçlandığının altını çizdi:

Yazar Yekta Kopan ise ironik paylaşımında "Dolarla maaş almadığı için kafası rahat olan vatandaşlara günaydın. Herkese bir ferahlık geldi değil mi" dedi:

CHP'li Haluk Pekşen de paylaşımında "dolarla olan işimizi" sıraladı: "Hazine garantili havalimanı, otoyol, köprü, enerji santrali, tünel, nükleer santral, yurtdışı banka kredileri, ilaç, her türlü ithalat, say say bitmez."

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz da "dolarla olan işimizi" ortaya koyan bir paylaşım yaptı:

CHP'li Tahsin Tarhan ise Çin'den dolarla alınan krediyi hatırlattı:

İYİ Partinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise "Dolarla mı maaş alıyorsunuz" yanıtıyla, "İşte feraset, işte liyakat, işte akıl dolu ekonomi yönetimi" ifadeleriyle dalga geçildi:

En çok etkileşim alan paylaşımlardan biri de medyatik akademisyen Özgür Demirtaş'ın dolarla alınanları sıraladığı oldu. Demirtaş, "Evet elbette istemezdik ama tırnaktan saça kadar dolarla" diyerek bu malları şöyle sıraladı:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Veriler açıklanmadığı için 18 milyon kişi soluduğu havayı bilmiyor

SONRAKİ HABER

Dikili Kadın Platformu: Mücadelemizin geri dönüşü yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...