11 Ağustos 2020 14:33

ETF’de işçilere TİS zammı ve ikramiyesi ödenmedi, işçiler tepki gösterdi

Tuzla’da kurulu European Tshirt Factory Tekstil (ETF) fabrikasında TİS zammı ve ikramiyelerin ödenmemesi üzerine işçiler DERİTEKS yöneticilerinin de katılımı ile eylem yaptı.

Fotoğraf: DERİTEKS

Paylaş

İstanbul Tuzla’da kurulu European Tshirt Factory Tekstil fabrikasında TİS zammı ve ikramiyelerin ödenmemesi işçiler tarafından protesto edildi. İşçilerin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı DERİTEKS tarafından yapılan çağrıda DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi, Genel Teşkilat Sekreteri Ayhan Yanılmaz, Tuzla Şube Başkanı Binali Tay işçilere seslendi. TİS kapsamındaki hakların patron yükümlülüğü olduğu belirtilen açıklamada sorunun bir an önce çözülmesini talep edildi. Eylemde işçiler ise sık sık sloganlar attı.

Genel Başkan Musa Servi, işçilerin bugüne kadar soruna çözüm beklediklerini söyledi. Servi, işçilerin meşru haklarını korumak için bundan sonra sessiz kalmayacağını belirtti.

DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, tepkilerini ortaya koymaktan başka bir seçenek kalmadığını belirtti.

İŞÇİLERİN ÜCRETİ GASP EDİLDİ

DERİTEKS Teşkilat Sekreteri Ayhan Yanılmaz da işçilere şöyle seslendi:

“Haziran ayı ikramiyesinin ödenmemiş olması nedeniyle 17 Temmuz’da işyerinde işveren yetkilileri ile bir görüşme yapmıştık. Bu toplantıda işveren yetkilileri müşteri kaybı ve finansal durumlarını ileri sürerek sözleşme zammı ve haziran ayı ikramiyesini ödeyemeyeceklerini tarafımıza bildirmişti. Bizler bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. Daha sonrasında da iletişimimiz devam etti ancak bugüne kadar tüm uğraşlarımıza rağmen konuyla ilgili bir ilerleme sağlayamadık. İşveren yetkilileri ne zaman ödeneceğine dair herhangi bir ödeme planı da tarafımıza sunmamıştır.

Sendikamız bu sorunun mümkün olduğu kadar diyalog ile çözümünde ısrarcı çabalarını devam ettirmektedir. Elbette sorunların çözümünde hukuk da devreye girebilir ancak kısa vadede hukukun sonuç getirmeyeceği de tüm işçi arkadaşlarımız tarafından bilinmelidir. Çözüm için başka bir seçenek kalmadığı aşamada bunu da devreye sokacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Fiili ve meşru düzeyde, barışçıl ve demokratik tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğiz.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Testi pozitif çıkan kişi toplu taşımayla evine gönderildi

SONRAKİ HABER

Bursa'da düğün ve nişan törenleri 2 saatle sınırlandırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...