11 Ağustos 2020 07:04 Güncelleme: 11 Ağustos 2020 08:25

Bornova ve Selçuk belediyeleri "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartları astı

İzmir'de Bornova Belediyesi ve Selçuk Belediyesi, hizmet binalarına "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartları astı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Bornova Belediyesi

Reklam

Bornova Belediyesi ve Selçuk Belediyesi, kadını şiddete karşı koruyan İstanbul Sözleşmesi'ne hizmet binalarına astıkları pankartlarla dikkat çekti.

"İMZA DEĞİL, UYGULAMAK ÖNEMLİ"

Bornova Belediyesi, Büyükpark’taki ana hizmet binasının ana girişine ve Süvari Caddesi'ne bakan yan cephesine "Kadınların yaşam hakkı, eşitlik ve özgürlük için! İstanbul Sözleşmesi yaşatır!" yazılı pankartlar astı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İstanbul Sözleşmesi’nin, kadınlara yönelik şiddet sorununu en kapsamlı şekilde ele alan uluslararası anlaşma olduğunu hatırlattı.

Kadına yönelik şiddete hiçbir şekilde tolerans gösterilmemesi gerektiğini ifade eden İduğ, “Şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması ve şiddet uygulayanların gerekli cezaları alması bu sözleşmenin temel taşlarını oluşturmaktadır. Ancak İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamak yetmez. Asıl olan uygulamaktır. Biz de kurum olarak buna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak istedik” diye konuştu.

"VAZGEÇMİYORUZ"

Efes Selçuk Belediyesi de hizmet binasına “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” pankartı astı.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Meclis Üyesi Metin Erkan, daha önce de ağustos ayı meclis toplantısına “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. Vazgeçmiyoruz” yazılı maskelerle katılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Reklam