10 Ağustos 2020 10:47

EYT Derneği Başkanı Gönül Özüpak: Yeni kurulan Umut Partisi'nin bizimle ilgisi yok

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, yeni kurulan ve EYT partisi olarak lanse edilen Umut Partisi’nin kendileri ile hiçbir bağının olmadığını belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yeni kurulan bir siyasi partinin EYT partisi olarak lanse edilmesine EYT Derneği’nden tepki geldi. Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Gönül Boran Özüpak, “Emeklilikte yaşa takılanların asla siyasallaşma gibi bir düşüncesi olmadı. Bizim verdiğimiz mücadele bir emek mücadelesi. Hep dedik; bizim işimiz siyaset değil, işimizin çözüm merci siyasetçiler. EYT partisi olarak lanse edilen yeni kurulan bu partiyle hiçbir bağımızın, hiçbir alakamızın olmadığını buradan sizlere iletmek istiyorum. Bizim mücadelemiz emek mücadelesi, bizim mücadelemiz alınterimizin mücadelesi, sonuç alana kadar da bir sivil toplum kuruluşu olarak gelebileceğimiz en üst seviyede, davamızın sonucunu getirebilmek adına, sonuç alana kadar siyasallaşmadan sonuna kadar mücadele edeceğimizi iletiyorum” dedi.

"HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

EYT Derneği Adana Başkanı Uğur Altuntaş da yaptığı açıklamada, kimsenin EYT’lileri kullanmaya çalışmaması yönünde uyarıda bulunarak, şöyle dedi: “Umut Partisi diye bir parti kurulmuş, yaptıkları basın açıklamasında partiyi EYT’lilerin kurduğunu açıklamışlar. Biz EYT’lilerin hiçbir partiyle ilgimiz yoktur. Tüm partilere eşit mesafedeyiz. Başkanımız Gönül Boran Özüpak da açıklama yaptı. Parti yöneticilerinin açıklamaları bu şekilde devam ederse hukuki yollara başvuracağız.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan Erdoğan'a yanıt: "Buzdolabı var da ne oluyor, içini dolduramıyoruz ki"

SONRAKİ HABER

Yarın Kovid-19 tedbirlerine yönelik denetimler gerçekleştirilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...