09 Ağustos 2020 12:30

Bilirkişi Yelki'deki Go Kart pistinin kamu yararına uygun olmadığına karar verdi

Güzelbahçe Yelki’de Go Kart pisti yapılmak istenmesine ilişkin açılan davada bilirkişi raporu yayınlandı. Raporda Go Kart pistinin kamu yararına uygun olmadığı kanısına varıldığı belirtildi.

Fotoğraf: Güzelbahçe Belediyesi 

Reklam

İzmir Güzelbahçe'ye bağlı Yelki’de İzmir Kent bütünü çevre düzeni planında tarım alanı olarak belirlenen araziye motor sporları pisti yapılmak istenmesine ilişkin başlatılan nöbet eylemi üçüncü gününde devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davaya ilişkin bilirkişi raporu yayınlandı. Raporda pistin yapılması ile tarımsal alan bütünlüğünün bozulacağı belirtilerek, kamu yararına uygun olmadığı kanısına varıldığı belirtildi.

Bilir kişi raporunda, “Dava konusu parsellerin bir bölümünün ve çevresinin tarımsal alan bütünlüğü bağlamında 5.403 sayılı yasa kapsamında dikili tarım arazisi konumunda olması ve bu nedenle go-kart Eğitim Pisti şeklinde tarım dışı kullanım altında kullanımının mümkün olmadığı, parsellerin halihazırdaki gerçek kullanımda bir bölümünün ve çevresinin zeytin dikili tarım arazisi konumunda olması ve söz konusu pistin yapılması ile tarımsal alan bütünlüğünün bozulacağı 3573 sayılı yasa kapsamında da yapılması planlanan ve 1 tarımsal kullanım şekli olmayan go-kart eğitim pistinin tarımsal bütünlüğünü bozacak olması nedeni ile Zeytinlik alanlara zarar vereceği nedenleri ile tarımsal kullanım ve ilgili yasalar İmar ve koruma mevzuatına planlama ilkelerine şehircilik esaslarına planlar hiyerarşisine ve kamu yararına uygun olmadığı kanısına varılmıştır" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam