09 Ağustos 2020 09:26

Hekimlerin istifa ettiği ve emeklilik istediği iddiaları birbiri ardına geliyor

"Normalleşme" ile birlikte vakaların arttığı süreçte, yorgunluk ve haksızlık yaşadığını düşünen hekimlerin istifa ettiklerine ya da emekliliklerini istediklerine dair çok sayıda iddia var.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Koronavirüs salgınıyla doğrudan mücadele eden sağlık çalışanlarının risk altında yaşamaları kimi zaman istifa, kimi zaman da emekliliklerini istemeyle sonuçlanıyor.

1 Temmuz itibariyle "Yeni Normalleşme" sürecinde alınan tedbirlerin yetersizliği gündeme gelirken, çeşitli illerden birbiri ardına istifa ya da emeklilik haberleri geliyor. Batman ve Düzce'nin ardından Manisa'da da geçen ay 6 hekimin emekliliğini istediği iddia edildi.

T24'e konuşan Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, "Pandemi sürecindeki endişe hekimlerde de var. Son süreçte hastalık (Kovid -19)  hortlayınca, hekimlerin istifa ettiğini, emekliye ayrıldığını biliyoruz. Geçen ay Manisa'da 6 hekim emekliliğini istedi" dedi.

"EK ÖDEMELERİN YAPILMAMASI MAĞDURİYET YARATTI, MOTİVASYONU DÜŞÜRDÜ"

Sağlık çalışanlarının ağır şartlarda ve ölümle burun buruna çalıştığını belirten Şahut Duran, ek ödemelerin haziran ve temmuzda yapılmamasının motivasyonu düşürdüğünü, bunun mağduriyet yarattığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının yaz aylarında özel giysilerle çalışmasını "Fırına girmiş gibi" sözleriyle tanımlayan Şahut Duran, doktorlar için "emekliliklerini istiyorlar çünkü ek ödemesiz aldıkları maaş emekliliklerinde alacakları maaşla aynı" dedi.

7 HEKİMİN İSTİFA ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Ayrıca, sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda Manisa’da da 7 göğüs hastalıkları uzmanının istifa ettiği, 3 enfeksiyon uzmanının emekliliğini istediği iddia edildi.

BATMAN VE DÜZCE'DE İSTİFA İDDİASI

"Normalleşme" süreci sonrasında vaka sayılarının arttığı Batman’da 4 hekimin istifa ettiği iddia edilmişti.

Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz süreci “Pandemi ile fedakarca mücadele eden sağlık emekçilerine bugüne kadar düzenli periyodlarla test yapılmış değil. Vakaların arttığı dönemde sağlık çalışanlarının sağlıkları korunmalıdır. Belli periyodlar ile testlerinin yapılması gereklidir. Geçtiğimiz aylarda bazı sağlık emekçilerinin Batman'da istifa ettiklerini biliyoruz. Bu olgular yaşanırken sağlık emekçileri için koruyucu tedbirler artırılmalıdır" sözleriyle yorumlamıştı.

Sözcü'nün haberine göre, geçtiğimiz günlerde de Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde görevli 3 enfeksiyon hastalıkları uzmanından birinin istifa ettiği, diğerinin de emekliliğini istediği iddia edilmişti. İki doktorun da uğradıkları haksızlık ve virüsle mücadelede yorgun düşmeleri nedeniyle görevlerinden ayrılmak istediği ileri sürülmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücretlinin maaşı 7 ayda 527 TL eridi

SONRAKİ HABER

Konya'da iş yerinde patlama: Çok sayıda dükkan zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa