08 Ağustos 2020 15:41

Manisa’da hasta yakını sıra numarasını öğrenmek isterken gözaltına alındı

Koronavirüs şüphesi ile gittikleri Manisa Şehir Hastanesinde eşinin sıra numarası öğrenmek için güvenlik görevlileri ile tartışan hasta yakını gözaltına alındı.

Manisa Şehir Hastanesi bahçesinde bekleyen hastalar I Fotoğraf: Hastan yakını

Reklam

Eylem DEMİRHAN
Manisa

Manisa'da artan koronavirüs vakalarıyla birlikte Merkezefendi Hastanesi'nin ardından Manisa Şehir Hastanesi de yoğunluk yaşamaya başladı. Hastanenin önünde birçok hasta muayene olmayı beklerken, birçoğu muayene sıra numarası verilmeden saatlerce hastane önünde bekletiliyor. Eşi için hastane bahçesinde sıra bekleyen hasta yakını, güvenlik görevlilerine sıra numarasını sorduğunda yaşanan tartışma sonrası gözaltına alındı.

Saat 14.00'de 40 derece ateşle hastaneye başvuran bir hastanın kızı olayla ilgili Evrensel'e konuştu. Yaklaşık 4 saattir pek çok insan gibi hastanenin önünde beklediklerini söyleyen hasta yakını, "Annemin 40 derece ateşi var, daha çok bekleyeceksek eğer gölgede bir yerde beklemek için sıramızı öğrenmek istedik. Fakat sadece 3 tane güvenlik görevlisi var ve asla cevap alamıyoruz" dedi.

Babasının, durumu öğrenmek isterken güvenlikle tartışmaya başlamasının ardından hastane polisi tarafından gözaltına alındığını belirten hastanın kızı, "Sıra numaramızı öğrenmeye çalışırken babam gözaltına alındı. Hastane polisi geldi ve kimlik istedi, babam Birgün gazetesi muhabiri ve basın kartını gösterdi. Burada sıra numarasını bilmeyen ve saatlerce bekleyen insanlar var ve büyük ihtimalle onlara gözdağı vermek için polisle mukavemetten babamı karga tulumba götürdüler" diyerek süreç boyunca güvenlik görevlileri hariç hastane yönetiminden kimseyi görmediklerini söyledi.

Reklam