07 Ağustos 2020 13:13

Sağlık çalışanlarına destek olan Balçova Belediyesi Başkanı Çalkaya’ya ceza kesildi

DEÜ Hastanesi sağlık emekçilerinin yaptığı eyleme katılan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’ya sosyal mesafe kurallarına uymadığı için ceza kesildi.

Fatma Çalkaya | Fotoğraf.Balçova Beleidyesi

Reklam

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçilerinin ek ödemelerdeki kesintilere karşı başlattıkları eyleme katılarak sağlık emekçilerine destek veren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’ya sosyal mesafe kurallarına uymadığı için ceza kesildi.

Egeli Gazetenin haberine göre sağlık emekçisinin haklarını alamadığı gerekçesiyle başlattıkları eyleme 26 Haziran katılan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’ya 40 gün sonra tebligat gelerek 600 TL para cezası kesildiği bildirildi.  Kendisiyle birlikte 7 kişiye 600’er TL ceza yazıldığını öğrenen Çalkaya, “Bu işin böyle olmasına şaşırmadım. Ben oraya salgın günlerinde balkonlarımızdan alkışladığımız sağlık emekçilerine destek olmaya gittim. Medyada her gün olumsuz konularla gündeme gelen kişilerin bu olayı siyasi bir şova dönüştürmeleri en başta sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan bir saygısızlıktır. Ben kurala uymadığım için ceza yazıldıysa kabul ederim. Hiçbirimiz yasalardan üstün değiliz. Ama o zaman akşam belediyenin önünde eylem yapanlara da aynı cezanın kesilmesi gerekir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam