06 Ağustos 2020 17:25

DSİ Denizli’de ürünleri zarar gören çiftçilere ilişkin rapor hazırlayacak

Denizli Çal’da sulama bedelini ödeyen çiftçiler DSİ Bölge Müdürlüğü ile görüştü. Müdürlük sulama suyu alamadığı için ürünü yanan üreticilere zarar tespit raporu tutacak.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Geçtiğimiz gün Denizli Toprak Sulama Birliği önünde toplanan çiftçiler uğradıkları zararı dile getirerek, zararın karşılanması talebinde bulunmuştu. Çiftçilerin talebi üzerine Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü aranarak bugün Çivril’de konu ile ilgili Belediye Başkanlarının da yer alacağı toplantı yapılacağı bilgisi alındı. Bugün öğlen Çivril’e hareket eden mağdur çiftçiler toplantıya bir saat kala toplantının Merkezefendi sınırları içerisindeki DSİ Şube Müdürlüğü binasında yapılacağını öğrendi. Çiftçiler sorunlarını dile getirmek ve tepkilerini iletmek üzere DSİ Şube Müdürlüğüne gitti.

DSİ Bölge Müdürü, Baklan, Çal, Çivril Belediye Başkanları, Denizli Toprak Sulama Birliği yetkilileri arasında gerçekleşen toplantının ardından çiftçiler sorunlarını anlatmak üzere belediye başkanları ve DSİ yetkilileri ile bir araya geldi. Toplantı öncesi çiftçilerle görüşen CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Bu toplantıdan çıkacak kararı çiftçilerle birlikte alacağız. Çözüm üretmek için görüşeceğiz” dedi.

“HERKES OVADA MAĞDUR”

DSİ Bölge Müdürü durumla ilgili çiftçilere 230 milyon metreküp su gerektiğini fakat gölde 120 milyon metreküp su kaldığını söyledi. Ayrıca pompaların da zarar görmesi nedeniyle bir süre daha su verilemeyeceğini aktardı. Çiftçi Kerim Oktay ise, “Bu insanların devlet su işlerine güveni, inancı kalmadı. Dün sulama birliğine gittik ‘su yok’ dendi ama dün gece su verildi. Su var ama yine müdahale edemediler. Bazıları aldı, su yine bize kalmadı. Herkes ovada mağdur” diye konuştu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın, çiftçiye faizsiz kredi verilebileceği önerisi üzerine bir çiftçi de, “Ben çektiğim krediyi ödeyemiyorum. O krediyi neyle ödeyeceğim” diyerek karşı çıktı.

ZARAR TESPİT RAPORU TUTULACAK

Yaklaşık iki saat süren toplantının neticesinde DSİ Bölge Müdürü Göktuğ İlter, gece Denizli’de kalacağını belirterek ertesi sabah ilk iş Denizli İl Tarım Müdürü ile görüşeceğini ve tarlalarda zarar tespit çalışmalarının yapılması için harekete geçeceklerini söyledi. 15 gün sonra ikinci bir toplantı yapılacağını da söyleyen İlter, raporların iletileceği ve sorunu çözebilecek yetkili merciinin TBMM ve ilgili bakanlıklar olduğunu ifade etti. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam