06 Ağustos 2020 08:59

Sağlık Bakanlığında bile onlarca vaka iddiası

Sağlık Bakanlığında çalışanı bir işçi Evrensel'e ulaşarak, son 1 ayda 100'ü aşkın vaka ortaya çıktığını ama önlem alınmadığını iddia etti. İşçi, "Bu testler kime yapılıyor?" diye sordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Sağlık Bakanlığı her açıklamasında salgının kontrol altında olduğunu, çok fazla test yaptığını ifade ederken burada çalışan işçiler, Kovid-19'lu vaka çıkmasına rağmen kendilerine bile test yapılmadığını, taleplerinin ise reddedildiğini ileri sürdü. Evrensel'e ulaşan bir işçi, son bir ayda merkez binada onlarca vakanın görüldüğünü ve önlem alınmadığını öne sürerek "Her gün televizyonlarda binlerce test yapıldığı açıklanıyor. Bu testler kime yapılıyor?​” diye sordu.

"SON 1 AYDA ONLARCA VAKA"

Sağlık Bakanlığının Bilkent yerleşkesinde bulunan merkez binasında enfekte olan hasta sayısının gün geçtikçe arttığını söyleyen işçi, “Son 1 ayda 100’ü aşkın vaka var. Aynı binanın yemekhanesinde birer hafta ara ile çıkan üç vakanın ardından da işçiler için hiçbir önlemin alınmaması büyük tedirginlik yaratıyor. Vaka görülen bu yerde ne bir koruyucu önlem alındı ne de bir test yapıldı. İlk vakanın ardından test yapılsaydı belki arkadaşımızın hastalığı daha önceden belirlenecekti” dedi.

"TEST TALEPLERİMİZ REDDEDİLİYOR"

Yetkililerin kendilerine “Eğer yaptırabiliyorsanız kendi çabanızla test yaptırabilirsiniz” dediğini ileten işçi, “Hiçbir şey olmamış gibi devam etmemizi istiyorlar. Test yaptırmak için kendi imkanlarıyla hastaneye giden arkadaşlarımıza ise ‘Belirti göstermeyen kimseye test yapmıyoruz’ denilerek evlerine gönderiliyor. Yalnızca enfekte olan hasta 14 gün boyunca ev karantinasına gönderildi. Belki bizlerde de var. Belirti göstermiyor da eve gidince çoluğumuza çocuğumuza, buradaki başka çalışanlara ya da yolda giderken başka insanlara bulaştırıyorsak ne olacak? Ancak bu kaygılarla test talebimiz yine reddedildi. Şu an yemekhanede çalışan işçiler için alınan tek önlem ise ortamın dezenfekte edilmesi” diye konuştu.   

"SAYI NASIL BU KADAR DÜŞÜK ÇIKABİLİYOR?"

Binlerce işçi ve memurun çalıştığı bakanlık binasında, pandeminin başlangıcından bu yana yalnızca bir kez test yapıldığını söyleyen çalışanlar endişeli. “Her gün televizyonlarda binlerce test yapıldığı açıklanıyor. Bu testler kime yapılıyor? Sadece bizim çalıştığımız yerde bile birçok vaka varken, genel vaka sayısı nasıl bu kadar düşük çıkabiliyor?​” diye soran işçi şöyle devam etti:

“Sağlık Bakanı açıklamalarında bireylerin virüsten kendi çabaları ve kendi önlemleri ile korunması gerektiğini söylüyor. Aynı alanda Kovid-19 olan bir kişi ile çalışırken kendimi nasıl koruyabilirim? Artık hem iktidar hem de bakanlık koruyucu önlemleri alsın, yaygın test yapsın. Hiçbirimizin içi rahat değil.”

Bize ulaşan bilgileri Sağlık Bakanlığına sormak istediğimizde, basın danışmanları aracılığıyla sadece "Kesinlikle doğru değil" yanıtı iletildi ve görüşme talebimiz kabul edilmedi.

ÖNCEKİ HABER

DERİTEKS İzmir’deki fabrikalarda toplusözleşme imzaladı

SONRAKİ HABER

Son 5 yılda 18,5 milyon metrekare arazi ve 149 bin mesken yabancılara satıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa