05 Ağustos 2020 11:32

Konya İl Sağlık Müdürü: Salgın bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez

Kovid-19 pandemisinde yoğun bir süreç yaşadıklarını söyleyen Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, "Eğer bu hızda gider ise bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. O nedenle dikkatli olmalıyız" dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Konya Şehir Hastanesinin durumuna ilişkin Demirören Haber Ajansına (DHA) konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, pandemi sürecinde kent olarak yoğun dönemden geçtiklerini belirtti. Koç, "Vatandaşlarımızdan ricamız; maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız" dedi.

Bu sabah itibarıyla acil ve poliklinik servislerinde hasta kabul eden hastaneye ilişkin değerlendirmede bulunan Mehmet Koç, "Yoğun bir süreçten geçiyoruz. En kısa sürede bu hafta itibarıyla da yataklı servislerimiz yoğun bakımlarımızda taşıma işlemlerini tamamlayacağız" dedi.

Taşıma işlemini bu hafta sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Koç, "Bütün polikliniklerimiz hizmete başlamıştır. Bu hafta randevu ile değil hastanemize gelen hastalarımızı kabul edeceğiz. Pazartesiden itibaren MHRS sistemi ile randevu sistemimiz başlayacaktır" diye konuştu.

"PANDEMİDE YOĞUN BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ"

Konya olarak pandemide yoğun bir süreç yaşandığını dile getiren Koç, "Bu nedenle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tamamen pandemi hastanesi olarak hizmet devam edecek. Sadece Kovid dışı hastaların tedavi edildiği tek merkez Konya Şehir Hastanesi olacaktır" dedi.

"BU HIZDA GİDERSE BİR ŞEHİR HASTANESİ DAHA YETMEZ"

Yatak ve yoğun bakım yoğunluğu olduğunu belirten Koç, "Yatak ve yoğum bakım yoğunluğumuz var ama 'yer yok' diye bir şey yok. Şu anda bayram itibarıyla da ekiplerimizle devamlı olarak irtibat halindeyim. Hiçbir hasta hiçbir hastanede mağdur oldu, yatırılamadı, diye bir durum olmadı. Pandemiyi güzel bir şekilde yönetiyoruz ancak vatandaşlarımızdan ricamız; maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Eğer bu hızda gider ise bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. O nedenle dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu.

"İL DIŞINDAN HASTA GELMİYOR"

İl dışından Konya'ya hasta getirildiği yönündeki iddiaların ise gerçek dışı olduğunu söyleyen Mehmet Koç, "Kesinlikle başka bir ilden otobüslerle özel araçlarla hasta transferi yoktur. Bütün hastalarımız maalesef Konya’dandır. Bunu da üzülerek belirtiyorum" ifaderini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Amonyum nitrat nedir? Daha önceki patlamalarda kaç kişi hayatını kaybetti?

SONRAKİ HABER

Munzur'da tepkilere rağmen peyzaj projesi uygulanmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...