06 Ağustos 2020 00:34

PTT işçisi: Vaka görüldüğünde gönderisi az olan merkezler kapatılıyor

Pandemi sürecinde iş yüklerinin arttığını belirten PTT işçileri önlemlerin yetersiz olduğunu ifade ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Ankara’da PTT işyerlerinde ortaya çıkan salgın vakalarının ardından çalışma şartlarını ve yaşadıklarını Evrensel’e anlatan bir PTT işçisi, “Birimize virüs bulaşınca diğerinde olmaması imkansız. Buna hiçbir çözümleri yok. Sadece posta teslim oranı yüksek olsun, prim gelsin derdindeler” dedi.

İşyerlerinde birçok kişinin Kovid-19’a yakalanmasına rağmen işyerlerinin kapatılmadığını, çalışmaya devam ettiklerini anlatan işçi, “Vakalar görülmesine rağmen postane gönderisi az olan merkezleri kapatıp Yenimahalle ve Keçiören gibi posta dağıtım merkezlerini kapatmıyorlar. Bizim dağıttığımız postalardan iyi prim alıyorlar ki kapatmıyorlar. Hal böyle olunca bir önemimiz olmadığını düşünüyoruz. Zaten taşerona önem verselerdi pandemi döneminde bize ağır yük yüklemezlerdi” dedi.

SALGIN ÖNLEMİ TALEBİNE "BAŞKA BİR İŞ BUL" YANITI

Hâlâ "kısıtlı sayıda" olduğu gerekçesiyle kendilerine maske verilmediğini ve korktuklarını söyleyen PTT işçisi, “Bir de hastalığa yakalanan arkadaşlar gizleniyor. Kargo sayımız hâlâ çok. İnsanlar bizi önemsemeden hâlâ internetten giysi, yapboz parçası vs. acil ihtiyaç listesine girmeyen ürünler sipariş ediyor. Burası neden kapanmıyor dediğimiz zaman da ‘Senin sesin fazla çıkıyor. Bizi istemiyorsan git şirketle konuş buradan git ya da çık kendine başka iş bul. Seni başka cihete veriyorum’ diyorlar” diye konuştu.

"TEK ÖNLEM SON BİR AYDIR ÖLÇTÜKLERİ ATEŞ"

Yaşadıkları koşulların düzeltilmesini isteyen ve itiraz eden işçilere istifa edip gitmesi için baş dağıtıcı ve şeflerin baskı kurduğunu ifade eden işçi, “PTT başmüdürü ziyaretlerinde gelip bize ‘Yan yana durmayın’ diye uyarıda bulunuyor fakat posta atımında ve yazımında istemeden yan yana duruyoruz. Birimize virüs bulaşınca diğerinde olmaması imkansız. Buna hiçbir çözümleri yok. Sadece posta teslim oranı yüksek olsun, prim gelsin derdindeler. Son bir aydır o da cumartesileri dışında güvenlikler ateş ölçüyor. Nedenini sorduğumuzda ise ‘Cumartesi günleri personel az’ yanıtını alıyoruz” dedi. İşçi kendilerine bu çalışma koşullarına rağmen test dahi yapılmadığını bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Yine ithalat hep ithalat!

SONRAKİ HABER

Amonyum nitrat nedir? Daha önceki patlamalarda kaç kişi hayatını kaybetti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...