04 Ağustos 2020 06:48
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos 2020 06:28

Bingöl’de eşini ve çocuklarını darbeden kişi serbest bırakıldı

Bingöl Karlıova’da S.E. ve 4 kız çocuğu, Hasan E.’nin fiziksel şiddetine maruz kaldı. Şiddet görüntülerinin sosyal medyaya yansıması üzerine gözaltına alınan Hasan E. ifade sonrası serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmaları sürerken bir kadın daha erkek şiddetine maruz kaldı.

Bingöl Karlıova’ya bağlı Gameşan köyünde S.E. ve 4 kız çocuğu, Hasan E.’nin fiziki şiddetine maruz kaldı. 2 Ağustos günü yaşanan şiddet olayı, S.E.'nin kızı tarafından kayıt altına alınması ile ortaya çıktı. Şiddet görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alınan Hasan E., Karlıova Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Hasan E., hakkında uzaklaştırma kararı verilerek, serbest bırakıldı.

Görüntülerde, yerde baygın halde görülen kadının, evli olduğu Hasan E.’nin fiziki şiddetine maruz kaldığı görülüyor. Görüntünün devamında şiddeti engellemeye çalışan 4 kız çocuğu da Hasan E.’nin şiddetine maruz kalıyor.

ŞİDDET GÖREN KADIN, BOŞANMA VE VELAYET DAVASINA HAZIRLANIYOR

Hasan E.’nin gözaltı işlemleri devam ederken, S.E'nin avukatlığını üstlenen Bingöl Barosu Kadın Hakları Komisyonu, sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklama ile S.E. için 2 avukat görevlendirildiğini duyurdu. Bingöl Barosundan avukat Nuran Aydın, S.E.'nin gördüğü şiddet dosyası ile ilgileneceklerini, boşanma ve çocukların velayet davası ile de baronun başka avukat görevlendirdiğini belirtti.

Aydın, yaşanan olayda S.E. ve 17 yaşındaki kızının fiziki şiddete maruz kaldığı, anne ve 4 kızının şiddet gördükleri evden ayrılıp başka bir adrese yerleştirildiklerini ifade etti. (Bingöl/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus Cezaevinde 5 tutuklunun koronavirüs kaptığı iddia edildi

SONRAKİ HABER

"Ambulans verilmedi" iddiasına açıklama: İhmali olanlar hakkında gereken yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...