02 Ağustos 2020 12:15
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ağustos 2020 18:43

Aydın-Muğla arasındaki orman yangınında 20 hektar orman arazisi kül oldu

Aydın’ın Çine ilçesinde başlayarak Muğla'nın Yatağan ilçesine sıçrayan Gökbel Dağı'ndaki orman yangınında kızılçamların bulunduğu 20 hektarlık alan kül oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aydın'ın Çine ilçesinde dün başlayarak, Muğla'nın Yatağan ilçesine de sıçrayan Gökbel Dağı'ndaki orman yangını, bugün öğle saatlerinde söndürüldü. 8 helikopter ve 2 uçak ile havadan, 59 arazöz, 13 su tankeri, 9 iş makinesi ve 250 kişilik personelle karadan müdahale edilerek, kontrol atına alınan yangında 20 hektarlık kızılçam alanın zarar gördüğü bildirildi.

Çine'nin kırsal Akçaova Mahallesi'nde çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda dün saat 12.26'da yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler 10 dakika içinde yangını söndürme çalışmalarına başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere 5 helikopter, 12 arazöz, 5 su tankeri ve 2 dozerle müdahale edildi. Rüzgar ve arazinin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandı.

Alevler, Gökbel Dağı'nı aşıp Yatağan ilçesinin Hisarardı Mahallesi'ne sıçradı. Gün boyu yapılan müdahaleye rağmen yangın söndürülemedi. Havanın kararmasıyla birlikte helikopterler çalışmaya ara vermek zorunda kaldı. Gece boyunca sadece arazözlerle alevlere müdahale edildi. Günün aydınlanmasıyla birlikte 8 helikopter ve 2 söndürme uçağı bölgeye sevk edilerek, söndürme çalışmalarına havadan yeniden başlandı. Karadan da 59 arazöz, 13 su tankeri, 9 iş makinesi, 250 yangın söndürme işçisiyle müdahale sürüyor. Yangının Hisarardı Mahallesi'ndeki konutlara sıçramaması için ise orman ekiplerinin önlem aldığı belirtildi.

Yangın bugün öğlen saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da katıldığı basın açıklamasından Türkiye’de ceza aldı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya ile ilgili kimi tartışmaları art niyetli buluyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...