30 Temmuz 2020 00:57

Ford işçisi kadın: Koç Holdinge inanalım mı?

"Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir, sözleşme önemlidir” diyen Koç Holdinge soralım: Kendi fabrikalarında kaç kadın mobbing nedeniyle işi bırakmak zorunda kalıyor?

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ford Otosan’dan kadın işçi
Kocaeli

Geçtiğimiz günlerde yine bir kadın katledildi... Her gün olduğu gibi. Bu ölümler ve yine kadınların mücadelesi, İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bizlere hatırlattı.

Ford Otosan’ın bağlı olduğu Koç Holding de bu tartışmalara dahil olarak “kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir, sözleşme önemlidir” tadında bir açıklama yaptı. Sormak lazım kadınları istihdam ediyoruz diyerek sömüren, kreş açması gerekirken bunun yerine çocuk parası veren, adet döneminde revire gitmek için bin takla atmak zorunda bırakan, sürekli yürüyen üretim alanında bazen tuvalete gitmek için bin türlü çileye maruz kalan bizler buna ne kadar inanalım? Kendi fabrikalarında kaç kadın tacize, mobbinge maruz kalıyor? Kaç kadın sömürünün en katmerli halini yaşıyor? Kaç kadın eşinden şiddet görüyor? Kaç kadın mobbing yüzünden işi bırakıyor? Kaç kadın istediği sendikaya üye? Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet konusunda çok hassas olduğunu iddia edenler kadınların sağlığını hiçe sayarak nasıl onları bu şartlarda çalıştırıyor? Aslında kadın istihdamı bahane, teşvikler şahane...

Kadınların öldürüldüğü bir dünyada yaşıyoruz. Koç Holding istediği kadar şirin görünmek için açıklamalar yapsın. Gelip bir de kendi işçisinin halini görsün? Biz kadınlar görünür olmak vs istemiyoruz. Sözümüz dinlensin, mobbing sömürü olmasın, insanca çalışıp emeğimizin karşılığını alalım istiyoruz... Bunun için birleştiğimiz gün de Koç Holding kadınların yanında olacak mı?

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi: Biz garibanlara Ayasofya’nın cami olmasına sevinmek düşüyor!

SONRAKİ HABER

CHP’li Şeker: 41 milyon kadına 3 bin kişi kapasiteli, 145 sığınmaevi yeterli mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...