28 Temmuz 2020 10:12

TBB'nin 100 delegesi Metin Feyzioğlu hakkında güven oylaması çağrısı yaptı

Türkiye Barolar Birliği’nin 100 delegesi, “Olağanüstü Genel Kurul” çağrısının yanı sıra TBB Başkanı Metin Feyzioğlu hakkında da güven oylamasının yapılmasını istedi. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM Çankaya Kapısı önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. | Fotoğraf: Metin AktaşAA

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 100 delegesi “Baro başkanlarına ve TBB delegelerine tarihi çağrımızdır” başlığı altında bildiri yayımladı. Türkiye’de avukatlığın geleceğinin ekim ayında yapılacak baro seçimleri ile değişeceğini, geri dönülmez bir karmaşanın içerisine sürüklenebileceğine dikkat çekilen bildiride, “İntikamcı bir yaklaşımla düzenlenen yasa, üç büyük şehirde çoklu baro sistemine geçişi dayatırken, bu değişiklikten belki daha da vahimi temsilinde adaleti tamamen ortadan kaldırmasıdır. Yasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi’ne taşınması değerli bir adım olmakla birlikte, bu sürecin nasıl işleyeceği belirsizliklerle doludur” denildi. 

Türkiye’deki 80 baroya ve delegelere çağrı yapılan bildiride şu ifadeler yer aldı: “Barolarımızın ekim ayında görev süresi dolacak olan başkanlarını ve 552 delegeyi son bir tarihi görev beklemektedir. En az 25 baro gecikmeksizin bir araya gelerek, Avukatlık Kanunu’nun 115/2 maddesine ve 117/3 ve 7 maddeleri kapsamında, Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikleri görüşmek üzere olağanüstü genel kurul çağrısında bulunmalıdır. Yapılacak olan olağanüstü genel kurulda baroların bundan sonraki yol haritası belirlenmeli, çoklu baro sistemine geçecek şehirlerde nasıl bir politika izleneceği konuşulması gerekiyor.”

SAVUNMA İHANETE UĞRADI

“Çoklu baro” teklifinin 80 baronun itirazlarına rağmen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun AKP’ye verdiği destek ile yasalaştığına vurgu yapılarak, “Birlik Başkanı’nın yasa değişikliğini bir devrim olarak değerlendirmesi, avukatların ve savunma mesleğinin nasıl bir ihanete uğradığını açıkça göstermiştir. Birlik Başkanı, ilkesiz ve tutarsız davranışlarıyla, toplum ve avukat kamuoyunun önünde güvenilirliğinin son kırıntılarını da yok etmiştir. Ayrıca Feyzioğlu hakkında da güven oylaması yapılmalı. Çıkan sonuç tarihe ve TBB kayıtlarına geçecektir” denildi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bilişim Örgütleri: Sosyal Medya Yasası kamu yararına aykırı

SONRAKİ HABER

Eşine şiddet uygulayan HDP Milletvekili Mensur Işık’a iki yıl uzaklaştırma cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...