27 Temmuz 2020 14:35
Son Güncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2020 08:42

6 ilde valilikler eylem ve etkinlik yasağı ilan etti

Antep, Sinop, Adana, Denizli, Hatay ve Adıyaman'da valilikler çeşitli sürelerle eylem ve etkinlik yasakları ilan etti.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat/Evrensel

Paylaş

Antep, Sinop, Adana, Denizli, Hatay ve Adıyaman'da valilikler eylem ve yasağı ilan etti. Yasaklara gerekçe olarak koronavirüs salgını gösterildi.

DENİZLİ

Denizli Valiliği, 24 Temmuz'da ilan ettiği 3 günlük eylem yasağını, bildiri dağıtımını da yasak kapsamına ekleyerek 15 gün uzattı.

Valilik, 24 Temmuz’da başlamak üzere 3 günlük eylem, yürüyüş, basın açıklaması yasağı getirmişti. Yasak listesine bildiri ve broşür dağıtımını da ekleyen Valilik, il genelindeki yasaklamaları 15 gün daha uzattı.

Yasağa koronavirüs salgınını gerekçe gösterilirken, Denizli il sınırları içerisinde Valilik ve kaymakamlıklarca uygun görülenler hariç eylem ve etkinliklerin yasaklandığı duyuruldu.

Valilik açıklamasında, “Açık hava toplantısı, yürüyüş, toplu karşılama ve uğurlama, konvoy oluşturma, basın açıklaması, çelenk sunma, oturma eylemi, stant açma, protesto eylemi, imza toplama, bildiri, broşür dağıtma ve bunun gibi eylem ve etkinlikleri on beş gün süreyle yasaklanmıştır” dedi.

ANTEP

Antep'te koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek oturma eylemi, basın açıklaması, gösteri yürüyüşleri, açlık grevi, çadır kurma, stant açma gibi etkinlikler 7 gün süreyle yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel, üyelerine yönelik yapacağı genel kurul, toplantılar ile devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, gelenek ve göreneklere göre yapılacak programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan programları kapsamında gerçekleştirilebilecek etkinlikler ve Vali'mizce izin verilenler hariç tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer, kermes, yardım toplama faaliyetleri vb. her türlü eylem/etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri hükmü gereğince 27 Temmuz 2020 - 3 Ağustos 2020 tarihleri arasında 7 gün boyunca, genel asayiş ve kamu düzenin korunması için Valilik Makamının oluru ile yasaklanmıştır."

SİNOP

Sinop'ta da Kovid-19 salgını gerekçe gösterilerek eylem ve etkinlikler 7 gün süreyle yasaklandı.

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl sınırları içinde emniyet ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamında 28 Temmuz, 3 Ağustos tarihleri arasında 7 gün süreyle meydan, cadde, sokak, yol, park gibi alanlarda miting, açık hava toplantıları, gösteri, yürüyüş, protesto eylemi, basın açıklaması, toplu karşılama ve uğurlama törenleri yapılması yasaklanmıştır" denildi.

ADANA

Adana Emniyet Müdürlüğü toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, protesto ve oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama ve trikleme gibi etkinliklerin 3 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada "28 Temmuz tarihi saat 00.01'den başlayarak 3 gün süreyle, ilimizde gerçekleşmesi muhtemel açık ve kapalı yer toplantısı, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama, trikleme gibi her türlü eylem ve etkinliklerin ilimiz genelinde yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

HATAY

Hatay'da da Kovid-19 tedbirleri öne srülerek toplantı, konser ve gösteri yürüyüşleri, 28-30 Temmuz'da yasaklandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler, devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, anma günleri, tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek, göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel ticari ve ekonomik amaçlı yapılan toplantılar ve sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında kendi üyelerine yönelik yapacağı toplantılar hariç olmak üzere, ilimiz sınırlarında huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provakatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi müessif olayların yaşanmaması amacıyla, il merkezi, ilçeler polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamında, tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, konser, şenlik, festival, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stand açma, çelenk sunma törenleri, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtmak, imza masası açmak, meşale yakmak ve taşımak, konferans, panel ve benzeri tüm etkinlikler 28 Temmuz saat 00.01'den 30 Temmuz saat 23.59'a kadar yasaklanmıştır.”

ADIYAMAN

Adıyaman'da oturma eylemi, gösteri yürüyüşleri, çadır kurma, stant açma gibi etkinliklere katılım amacıyla kente giriş ve çıkışlar 3 gün süreyle yasaklandı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde düzenlenecek eylem ve etkinlikler nedeniyle koronavirüs salgınının başka kişilere de bulaşma riski taşıdığı değerlendirildiğinden, mevcut kamu düzeninin korunması, kamu sağlığının tehlikeye atılmaması ve salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla bazı önlemlerin alındığı belirtildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının, resmi bayram, anma günleri, tören ve kutlamalarıyla bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar, siyasi partilerin, sendikaların ve meslek odalarının yapacakları kongre ve delege seçimlerinin İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlara uyarak kamu sağlığını tehlikeye düşürmeyecek şekilde pandemi kurallarına göre yapılabileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bunların dışında düzenlenmek istenen diğer tüm eylem/etkinliklerle ilgili ilimiz merkezinde valilik makamına, ilçe merkezlerimizde kaymakamlık makamlarına 48 saat 2 iş günü öncesinde yapılan müracaatlarda mülki amirlerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; Açık ve kapalı yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, konferans, panel, miting, protesto eylemi, oturma eylemi, çadır kurma, konser, tiyatro, temsil, oyun, anma töreni, imza kampanyası düzenlenmesi, stant açma, afiş, döviz, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma (ticari ve tanıtım amaçlı stant açma, afiş, pankart, poster, el ilanı, broşür hariç), meşale yakma ve taşıma ve benzeri tüm etkinlikler ile gelenek ve göreneklere göre yapılan düğün, asker uğurlama, ilimizde veya diğer illerde gerçekleşecek olan eylem/ etkinliklere katılım amacıyla ilimize giriş ve çıkışların ilimiz mülki sınırları içerisinde (polis ve jandarma bölgesinin tamamı) 28.07.2020 - 30.07.2020 günü saat 23.59'a kadar 3 gün süreyle yasaklanmıştır. Karara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hilafet çağrısı yapan Gerçek Hayat ve Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası, repo ihalesiyle piyasaya 9 milyar lira verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...