20 Temmuz 2020 13:03

RTÜK'ün yeni üyesi İbrahim Uslu, toplam dört koltuklu bir bürokrat oldu

RTÜK Reklam Kurulu temsilcisi seçilen İbrahim Uslu, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu üyeliği ile birlikte toplam dört koltuklu bir bürokrat oldu.

İbrahim Uslu | Fotoğraf, İbrahim Uslu'nun Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

RTÜK, görev süresi tamamlanan Nurullah Öztürk’ün yerine kısa süre önce Başkan Yardımcılığı’na getirilen İbrahim Uslu’yu Reklam Kurulu’na temsilci seçti.

T24‘ün haberine göre Reklam Kurulu üyeliğine seçilen İbrahim Uslu da yardımcısı olduğu RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Basın İlan Kurumu ve Halkbank’ta görev yapması gibi RTÜK’ün yanı sıra başka kurumlarda da yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı Bağımlılıkla Mücadele Kurulu ve Ankara İl Tütün Kontrol Kurulu üyesi olan İbrahim Uslu, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu üyeliği ile birlikte toplam dört koltuklu bir bürokrat oldu.

RTÜK’e 2007 yılında giren İbrahim Uslu, halen Bağımlılıkla Mücadele Kurulu Üyeliği ve Ankara İl Tütün Kontrol Kurulu Üyeliği yapıyor. 26 Kasım 2019 tarihinde Ebubekir Şahin’in Başkan Yardımcılığı görevine getirdiği Uslu, 2013 yılında uzman olarak izlemekle görevli olduğu Halk TV ile bazı yazar, sanatçı ve gazeteciler aleyhine paylaşımlarda bulunmuştu.

İBRAHİM USLU: ALGI ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Twitter hesabından konuya dair paylaşımda bulunan İbrahim Uslu şu ifadeleri kullandı: "Doktora eğitimini gençlerin ve çocukların korunmasına yönelik çalışmalar hakkında yürüten, RTÜK'te 14 yıldır uzman yardımcılığından başlayarak tütün başta olmak üzere bağımlılık ile mücadele edilen her alanda elimden geldiğince Kurumumu temsil eden birisi olarak şunu söylüyorum: Koltuk diye ALGI ÇALIŞMASI yapmaya çalıştığınız temsil görevlerinden hiçbir maddi gelir elde etmemekteyim. Bunu GÖNÜLLÜ seve seve yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Çünkü gençleri ve çocukları önemsiyorum. Kötü niyetli kişilerin şahsımı hedef alan bu tutumları benim bu konudaki duruşumu değiştirmeyecek  ülkem, gençlerimiz ve çocuklarımız için bu alanda var gücümle mücadele etmeye devam edeceğim."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Av. Adnan Erol'a skandal soru: Gözaltına alınanların yakınları neden ilk sizi arıyor?

SONRAKİ HABER

29 çocuğa istismar davasında yine karar çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...