20 Temmuz 2020 00:42

Akit TV’deki hilafet çağrısının RTÜK gündemine alınması istendi

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Akit TV’de yayımlanan ve hilafet çağrıları yapılan “Pazar Manşeti” adlı programın incelenmesi için üst kurul gündemine alınmasını talep etti.

RTÜK üyesi CHP’li İlhan Taşcı | Fotoğraf: Facebook

Paylaş

Asude ÖZTÜRK
Ankara

Akit TV’de yayımlanan “Pazar Manşeti” adlı programda hilafetin geri getirilmesine yönelik ifadeler kullanıldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) CHP’li Üyesi İlhan Taşcı yayının incelenmesi için üst kurul gündemine alınmasını talep etti.

Akit TV’de Fatin Dağıstanlı'nın sunumuyla yayımlanan “Pazar Manşeti” programının 12 Temmuz'daki bölümünde konuk Musa Biçkioğlu’na “Ayasofya, Lozan Antlaşması’nın yapıldığı yıl dönümünde, 24 Temmuz’da açılacak. İlginç bir tarih, o tarihte. Ama şimdi bunun arkasına bir de Hilafetin gelmesi gerekmez mi” sorusu yöneltildi.

Konuk Musa Biçkioğlu de “Hilafeti gericilik diye okuyanlara söyleyelim, her nedense Vatikan’a ilericilik gözüyle bakarlar, İsrail’de Yahudi haham başlarının önderliğinde, devletin bir şekilde karar alması veya onlara mutabık muvafık kararlar alması tebrik, takdir edilir, iş Hilafete gelince bu şekilde Bedevileştirilir. Neden olmasın ki? Gecikmiş bir şey. Hangi gerekçeyle kaldırılmış olsun ki? Kaldırılmış olmalı ki? Sadece mali, maddî, ekonomik menfaatlere bakılmış olsaydı dahi, hilafetin ilgası büyük bir yanlış. Çok büyük ihtimalle, Lozan’ın dayatmalarından bir tanesi. Çok fazla müneccim olmaya gerek yok” şeklinde ifadelerde bulundu.

"HİLAFETİN GERİ GETİRİLMESİ TARTIŞMALARI ANAYASAYA AYKIRI"

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı, söz konusu yayında hilafetin geri getirilmesi üzerine yapılan konuşmaların Anayasa’ya ve 6112 sayılı yasanın 8. maddesine aykırı olduğunu vurguladı.

Taşçı, programın incelenmesi talebiyle üst kurula alınmasını istedi.

Taşçı, programda bahsi geçen konunun “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz” hükmüne ters düştüğünü ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Ali Kenanoğlu: Muhalefet demokratik tepkisini sokaklara taşımalı

SONRAKİ HABER

Low Sexual Desire da artık yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa