17 Temmuz 2020 08:53

CHP'den "emekli ikramiyeleri 1500 TL olsun" teklifi

CHP'li Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 1000 TL’den bin 500 TL’ye çıkarılması için kanun teklifi verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan kanun teklifi ile emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkarılması ve bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olanların bu ikramiyeden yararlanması istendi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasını içeren teklifin gerekçesinde, pandemi nedeniyle emekli aylıklarının en düşük seviyesinin 1500 TL’ye çıkarılmasına ilişkin düzenlemeye paralel olarak emekli ikramiyelerinde de satınalma gücündeki düşüşü önleyecek düzeyde bir iyileştirme yapılması gerektiği ifade edildi. Emeklilerin tamamına yakınının özlük haklan 5510 Sayılı Kanun kapsamında düzenlenmiş olsa da sayıları yaklaşık 500 bin bulan emeklinin 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20’nci maddesi kapsamındaki sandıklardan aylık aldığı belirtilen teklifte, “506 Sayılı Kanun Kapsamında aylıklarını almakta olan emeklilerimiz söz konusu bayram ikramiyesi düzenlemesinden yararlanamamaktadır. Kanun Teklifi ile emeklilerimize ödenen bayram ikramiyelerinin 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkarılması ve bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olmuş ve halen 506 Sayılı Kanun kapsamında aylıklarını almakta olanların da emeklilere sağlanan bayram ikramiyesi hakkından yararlanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Makedonya'da “Yapabiliriz İttifakı” erken genel seçimde birinci çıktı

SONRAKİ HABER

TRT'de bir çalışanın daha Kovid-19 testi pozitif çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...