13 Temmuz 2020 17:52

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Saray FETÖ projesi olan çoklu baro projesine sahip çıktı

Partisinin MYK toplantısı sürerken açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Saray, bir FETÖ projesi olan çoklu baro projesine sahip çıktı" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken açıklama yaptı. Sakarya'daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamalara ilişkin "Ar bilip, millete hesap veren, istifa eden tek bir yetkili var mı? Ne gezer…" diyen Öztrak 15 Temmuz'un yıl dönümüe dair de "HTS kayıtlarını ortaya koyun, gerçekler ortaya çıksın. Günü, vakti, saati geldiğinde 15 Temmuz ve 20 Temmuz'a giden sürecin gün görmemiş bölümleri mutlaka aydınlanacaktır" dedi. Tepkilere rağmen Meclisten geçen "çoklu baro" düzenlemesine de değinen Öztral "Saray, bir FETÖ projesi olan çoklu baro projesine sahip çıktı" diye konuştu.

Açıklamasına "Pençe-Kaplan Operasyonu" bölgesinde yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden çavuş Ethem Demirci'nin ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Öztrak, Artvin'de yaşanan sel ve heyelanda hayatını kaybedenlerin yakınlarına da sabır dileğinde bulundu.

"SAKARYA'DAKİ PATLAMALARI AR BİLİP İSTİFA EDEN TEK BİR YETKİLİ VAR MI?"

İktidarın, Sakarya'da son 11 yılda 5 kez patlayan fabrikayı her seferinde başka bir isimle yeniden açtırdığını belirten Öztrak, her patlamada yaşamını yitiren ve yaralanan çalışanlar olduğunu söyledi.

Son patlamadan sonra kalan mühimmatın, tüm kurallar ve güvenlik önlemleri yok sayılarak askere taşıtıldığını söyleyen Öztrak, "Taşıtan kim? Saray iktidarının İçişleri Bakanlığı. Sonuç? 3 kahraman askerimiz şehit, 11 yurttaşımız ise yaralı. Bunu ar bilip, millete hesap veren, istifa eden tek bir yetkili var mı? Ne gezer…" dedi.

Son iki yılda, 3 bin 669 emekçinin iş cinayetlerine kurban gittiğini hatırlatan Öztrak, "ölenlere rahmet, yaralılara şifa dilenip geçildiğini" belirtti.

"LİBYA'DA NE OLUP BİTTİĞİ KONUSUNDA MECLİSE BİLGİ VERİLMİYOR"

Libya'da TSK askerlerinin olduğu havaalanın bombalandığını dile getiren Öztrak, "Bombalayan kim? Rusya mı, Mısır mı, Birleşik Arap Emirlikleri mi, yoksa başka bir devlet mi? Bilmiyoruz. Çünkü Libya'da ne olup bittiğini yazan gazeteciler, hemen sarayın zindanlarına atılıyor. Meclis'e Libya'da ne olup bittiği konusunda bilgi verilmiyor" diye konuştu.

15 TEMMUZ ÇAĞRISI: HTS KAYITLARINI ORTAYA KOYUN, GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü de hatırlatan Öztrak, şunları söyledi:

"Erdoğan, herhalde herkesi kör, alemi de sersem sanıyor. FETÖ'cülere, 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' diye ağıt yakıp, 'Dön artık memleketine bitsin bu hasret' diye zırıl zırıl ağlayan kimdi? Bunlara 'Ne istediniz de vermedik' diyen kimdi? Milli ordumuzun harimiismetine, kozmik odasına bu FETÖ'cüleri sokan kimdi? Erdoğan'dı.

'Kemalist gelenekle FETÖ'cüleri birbirine kırdırdık' diyerek, hain darbenin ardındaki siyasi aklı televizyonlarda hem de daha birkaç gün önce ifşa eden kimdi? AKP'nin tanıtım ve medya başkan yardımcısıydı.

Milli İstihbarat Teşkilatının uyarılarına ve Genelkurmayın talebine rağmen, darbenin başrolündeki generallerin, kibirli adamın isteğiyle ordudan ihraç edilmediğini açıklayan kimdi? Dönemin başbakanıydı.

Yine bu darbe girişimini, Allah'ın lütfu deyip, siyasi fırsat olarak kucaklayan kimdi? O da Erdoğan'dı.

Şimdi sen o gece havada uçaktayken, başbakanın tünelde saklanırken, uçağının rotasını nereye çevireceğine bir türlü karar veremezken, İstanbul'daki ordu komutanından garanti almak için uğraşırken, milletvekillerimize 'Darbeye derhal karşı çıkın', 'Meclise gidin, ben de Ankara'ya geliyorum' diyen Genel Başkanımızdan hangi yüzle hesap soruyorsun?"

"Darbe öncesi Marmaris'te işiniz neydi? Uçaklar, helikopterler neden hazır duruyordu? Önceden bir istihbarat mı aldınız" diye soran Öztrak, bu hususları içeren muhalefet şerhinin de içinde yer aldığı TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun neden yayımlatılmadığını sordu.

Öztrak şöyle devam etti:

"Açığa kavuşturulmamış, üzerinde şüphe bulutları olan, esas sizin ve çevrenizdekilerin bu darbedeki rolüdür. Konuştukça batıyorsunuz. Genel Başkanımız söyledi. O gün kimin nerede olduğunu, kiminle konuştuğunu gösteren kayıtları açıklayın. HTS kayıtlarını ortaya koyun, gerçekler ortaya çıksın. Günü, vakti, saati geldiğinde 15 Temmuz ve 20 Temmuz'a giden sürecin gün görmemiş bölümleri mutlaka aydınlanacaktır."

"BAĞIŞLARIN NEREYE GİTTİĞİNİN HESABINI VERİN"

15 Temmuz'da yaşamını yitirenlerin yakınları ve gazileri için 309 milyon lira toplandığını aktaran Öztrak, bu bağışların nereye gittiğinin hesabının verilmesini istedi.

"SARAY, FETÖ'NÜN PROJESİ OLAN 'ÇOKLU BARO'YA SAHİP ÇIKTI"

"FETÖ"nün fikirlerinin iktidarda olduğunu söyleyen Öztrak, bunu en son "çoklu baro" için verilen yasa teklifinde gördüklerini ifade etti. Öztrak, "Saray, şehit ailelerinin ve canlarını ortaya koyan gazi yurttaşlarımızın hakkını vereceğine bir FETÖ projesi olan çoklu baro projesine sahip çıktı." dedi.

"İŞSİZ SAYISI 10 MİLYON 221 BİNE ÇIKTI"

TÜİK'in işsizlik rakamlarını açıkladığını belirten Öztrak, son iki yılda 3 milyon 202 bin kişinin işini kaybettiğini, bir ayda 968 bin kişinin işinden ayrıldığını kaydetti.

Gerçek işsiz sayısının 10 milyon 221 bine çıktığını ifade eden Öztrak, liyakatsiz kadroların elinde genç kuşağın heba edilmek üzere olduğunu dile getirdi.

Öztrak, "Taşı sıksa suyunu çıkaracak 2 milyon 458 bin gencimiz evinde oturup, anasının babasının eline bakıyor ama saray sosyetesinin gençlerine, sarayın yanaşmalarına, beslemelerine hava hoş. Onlar köpüklü jakuzilerde video çekip, 'Fakirler, beni rahatsız etmeyin' diye milletle alay etmeye başladılar" şeklinde konuştu.

"MERKEZ BANKASININ AKÇESİ DAMADIN BAŞINDA OLDUĞU KASAYA AKTARILABİLECEK"

Hafta sonu Merkez Bankası esas mukavelesine işlenen değişikliklerle artık ihtiyat akçesi biriktirmenin de tarihe karıştığını ifade eden Öztrak, "Merkez Bankasının geçmiş yıllarda biriktirilen ne kadar akçesi varsa damadın başında olduğu kasaya artık aktarılabilecek" dedi.

Son altı bayramdır emekliye 1000 lira bayram ikramiyesi verildiğini belirten Öztrak, emekliye bu bayramda en az 1500 lira bayram ikramiyesi verilmesini istedi. Öztrak, "Mevcut ikramiyenin üstüne maaş farklarını koyup ödeme yapacaklarmış, emeklilerimizi kandırmaya kalkmayın. İkramiye ayrı, maaş farkı ayrı" ifadesini kullandı.

AYASOFYA AÇIKLAMASI: YAPILANIN ADI SİYASİ RİYAKARLIKTIR

Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla yeniden ibadete açılan Ayasofya'ya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Öztrak, şunları söyledi:

"Biz kendilerine açıkça söyledik, Ayasofya'yı cami mi yapmak istiyorsunuz, yetki sizde. Mertçe, delikanlıca çıkın, öyle Danıştay kararını falan beklemeyin, çıkarın bir kararname olsun bitsin. Yaptılar mı? Yapamadılar. Bir yandan, 1934'te yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararı iptal edilmesin diye Danıştay'a sözde bir savunma verirken diğer yandan da 'Ayasofya dik duruşumuz sayesinde ibadete açıldı' diye caka sattılar. Hadi oradan. Yapılanın adı siyasi riyakarlıktır, ikiyüzlülüktür ama bunun kadar önemli olan bir başka husus da yetkinizi kullanmayıp, kendi atadığınız hakimlerin arkasına saklanarak, bedelini milletimizin ödeyeceği bir hukuki garabete neden olmanızdır. Bu kararlar yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak, Cumhuriyetin hukukunu yok saydı.

Yarın bir gün yok olmuş bu hukuka ve yok olup gitmiş padişah iradesine göre birileri daha hak iddia ederse Osmanlı dönemindeki malını, mülkünü talep ederse ne olacak? Son aldığınız, Vakıfbank hisselerini Hazineye devreden kararınızı bu işin neresine koyacağız? Bunu Vakıflar Genel Müdürlüğüne iade edecek misiniz? Bu memlekette aklı başında tek bir hukukçu kalmadı mı? Tek bir işinizi de doğru düzgün yapın."

"Ayasofya 567 yıldır bizimdir" diyen Öztrak, İstanbul'un iki büyük fatihi bulunduğunu, birinin Fatih Sultan Mehmet diğerinin ise Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.

Öztrak, "Biz iki atamızla da gurur duyuyoruz. İstanbul'un anahtarını emperyalistlere bırakıp kaçan Vahdettin, Fatih Sultan Mehmet Han'ın kılıç hakkından vazgeçmiştir ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde milletimiz, Osmanlı hanedanının vazgeçtiği o hakkı, söke söke geri almıştır" dedi. (HABER MERKEZİ)

{{409245}}

ÖNCEKİ HABER

Siyah Amerikalı Terry Willis, ırkçılığa karşı 1000 mil (1609 km) yol yürüdü

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteci Murat Ağırel: Bu koşullarda tedavi olmayacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...