13 Temmuz 2020 06:11

Katar emirinin annesinin Kanal İstanbul çevresinden aldığı tarla, turizm alanı oldu

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul projesinin bulunduğu yerden satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanı oldu.

Görsel: DHA

Paylaş

Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’da satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanı oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Kanal İstanbul" için hazırladığı ve yedi etaptan oluşan imar planları, 2 Temmuz'da itiraz süreci için askıya çıkarıldı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, Şeyha Moza bint Nasır'ın "Kanal İstanbul"un yapılacağı alanda satın aldığı tarla, turizm ve ticaret alanı oldu.

Turizm + ticaret alanı olarak olarak belirlenen 44 dönüm arazide emsale dahil 22 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Yüksekliği en çok zemin + iki kat ile sınırlandırılan arazinin tamamında turistik yapılar inşa edilirse, iki bodrum katı iskan edilebilecek. Toplam emsal inşaat alanının en çok yüzde 30’u ticaret alanı olarak ayrılabilecek.

Plana göre, turizm + ticaret alanlarında iş, alışveriş ve yönetim merkezi, otel, motel, ofis, büro, lokanta, çarşı, çok katlı mağazalar, banka ve finans kurumları inşa edilebilecek. Bu işlevler bir arada olabileceği gibi ayrı bloklar şeklinde de projelendirilebilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hukukçu Turgut Kazan: “Çoklu baro” düzenlemesi “Metin Feyzioğlu yasası”dır

SONRAKİ HABER

Demokrasi İçin Birlik: 15 Temmuz’un 4. yılında; ne darbe ne diktatörlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...