İstanbul'da avukatlar savunma nöbetinde bir araya geldi: Mücadeleye devam edeceğiz!

İstanbul'da yüzlerce avukat, "çoklu baro" düzenlemesine karşı İstanbul Barosu önündeki savunma nöbetinde bir araya geldi. "Yasanın Meclisten geçmemesi için mücadeleye devam edeceğiz" denildi.

08 Temmuz 2020 16:44
Paylaş

İstanbul Barosu önünde toplanan yüzlerce avukat, bugün Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan, baroları bölmeye yönelik yasa tasarısına karşı eylem gerçekleştirdi. Kısa bir açıklama yapan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, “Hukuk devletine inancımızı kaybetmeyeceğiz. Bu yasanın Meclisten geçmeyeceğini düşünüyoruz. Bunun için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Beyoğlu’nda bulunan İstanbul Barosu önünde toplanan avukatlar, Mecliste görüşülen "çoklu baro" düzenlemesine karşı savunma nöbetinde bir araya geldi. Avukatların açıklamasına Diş Hekimleri Odası ve Eczacılar Odası da destek verdi.

Avukatlar, “Savunma susmadı, susmayacak”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla yasa teklifini protesto etti. Eylemde ölüm orucunda olan tutsak avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da unutulmadı, “Ebru, Aytaç adalet istiyor” sloganı atıldı.

"SAVUNMAYI SUSTURAMAYACAKLAR"

Burada konuşan Nazan Moroğlu, "Bu yasanın hazırlanması, teklif edilmesi, görüşülmesi anayasaya aykırıdır.  Buna itirazımızı dile getirmek için adliyede, baromuzun önünde mesleğimizin onuruna, mesleğimize sahip çıkmak için buluştuk. Bütün baro başkanlarımız bugün Ankara’da. Anayasaya aykırı olarak avukatlık kanunun geçirilmesine izin vermiyoruz. Bize ‘Savunmayı susturacağız’ diyorlar. Biz de diyoruz ki hayır savunma susturamazsınız. Savunmayı susturamayacaklar” diye konuştu.

Anayasaya tarafından da bu yasanın iptal edileceğini düşündüklerini söyleyen Moroğlu, “Hukuk devletini korumak savunmak bizim görevimiz. Avukatın sesinin kesilmesi demek, vatandaşların özgürlüklerinin yok olması demek. Hukuk devletine inancımızı kaybetmeyeceğiz. Bunun için mücadeleye devam edeceğiz. Umarım yasa geri çekilir, bu kanun teklifi geri çekilir” dedi.

“Güçlü baro hukuk devletinin temelidir. Barolarla başlayan bu sürecin diğer meslek odalarına yansıyacağı açık” diyen Moroğlu, eyleme destek veren tüm meslek odalarına teşekkür etti. Genel Kurul'daki görüşmeleri takip etmek üzere Ankara'da olan İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun selamını ileten Moroğlu “Barolar susmadı, susmayacak. Mücadeleye devam” dedi.

Moroğlu’nun konuşmaları ardından bando eşliğinden eylem devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

MEB açıkladı: Devamsızlıktan kalan lise son sınıf öğrencileri mezun olabilecek

SONRAKİ HABER

"Çoklu baro" düzenlemesine karşı İzmir Barosundan oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...