07 Temmuz 2020 16:57

EMEP, üyelerine yapılan saldırıya tepki gösterdi, işçileri örgütlenmeye çağırdı

Emek Partisi Adana İl Örgütü, Aytek Konfeksiyon patronu ve adamlarının bildiri dağıtan üyelerine yönelik saldırısını fabrika önünde protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Adana İl Örgütü, Aytek Konfeksiyon patronu ve adamlarının "İşçilerin iş güvencesi olan kıdem tazminatı gasp edilmesin" başlıklı bildiri dağıttığı için üyelerine yaptığı saldırıya fabrika önünde yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. İşçileri insanca yaşayacak bir dünya için örgütlenmeye ve birlikte mücadeleye çağırdı.

Uluslararası firmalara fason üretim yapan Aytek Konfeksiyon patronu 3 Temmuz’da 18.15 civarı iş çıkışında adamları ile birlikte kıdem tazminatının fona devrine karşı işçileri aydınlatan Emek Partisi üyelerine saldırıda bulunmuştu. Saldırı ile ilgili saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunan Emek Partisi Adana İl Örgütü, fabrika önünde yaptığı basın açıklaması ile patronu kınarken işçilere Emek Partisi’nde örgütlenme çağrısı yaptı.

İşçilerin 10 saat çalıştırıldığı Aytek Konfeksiyon’da yine fabrika sireninin çalması ile 18.10’da fabrika önünde bir araya gelen Emek Partisi üye ve yöneticileri bir araya geldi. Fabrika dışında bekleyen servisler içeri alınarak işçilere seslenilmesi engellenmek istendi. Servisler fabrikadan ayrılırken işçilere seslenen Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, siyasi partilerin Anayasal hakkı olan örgütlenme hakkını engelleyen işverenin suç işlediğini ifade etti. Bu saldırının aynı zamanda işçilere yönelik olduğunu dile getiren Aracı, şunları söyledi:

“Çünkü bu aynı zamanda işçilerin bilinçlenmesinin önüne geçilmek istenmesidir. Örgütlenmek işçilerin en doğal özgürlüğüdür. Emek Partisi de bunun için çaba harcayan bir partidir. Bundan sonra da başka fabrikalarda da örgütlenme faaliyetlerimiz devam edecek. Emek Partisi asla işçilerden vazgeçmeyecek. İşçileri asla yalnız bırakmayacak.”

“İŞÇİNİN SURATINA KEMERLE VURULDU, İŞ GÜVENLİĞİ OLMADAN ÇALIŞTIRILAN İŞÇİ ÇOCUĞUNU DÜŞÜRDÜ”

Emek Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Halil İmrek işçilerin Aytek’lerin kölesi olmadığını ifade ederek geçtiğimiz yıl da asgari ücret bildirisi dağıtan Emek Partilileri Veysel Aytek’in “Biz asgari ücretin artmasını istemiyoruz” diyerek engellemeye çalıştığını belirtti. İmrek, şunları söyledi:

“İşçiler sadece yoğun bir sömürüye maruz kalmıyor. Aynı zamanda baskı görüyor, aşağılanıyor, dayak yiyor. Buradaki vahim tablonun anlaşılması için birkaç örnek verelim. Bu fabrikada işçilerin suratına kemerle vurulmuştur. Hamile bir kadın işçi kendi işi olmadığı halde tavan temizliği sırasında düştüğü için düşük yapmıştır. İşçiler ramazan aylarında yardım kolisi istediklerinde patron tarafından ‘Biz tarikatlara yardımımızı yapıyoruz’ cevabı verilmiştir. Son olarak geçen hafta ‘İşçilerin iş güvencesi olan kıdem tazminatı gasp edilmesin’ başlıklı parti bildirimizi dağıtan üç parti üyemiz ve parti yöneticimiz saldırıya uğramıştır. Bildiri dağıtımı sırasında Veysel Aytek ve beraberindeki saldırgan grup tarafından parti üye ve yöneticilerimiz saldırıya uğramış, arkadaşlarımız darbedilmiştir. Aytek patronu AKP il yönetim kurulu üyesi görevini sürdürmektedir. İşçileri köle gibi çalıştırma hakkını ve işçilerin hakları ile ilgili görüşlerini açıklayan Emek Partililere siyasi iktidara güvenerek mi saldırmaktadır. Yıllar içerisinde bunlar olup biterken Aytek’ler karına kar katmaya devam etti. Bu değerleri yaratan işçilerden başkası değildir. Bütün bu yaşanan saldırılar aynı zamanda emekçilerin haklarına yönelik saldırılardır. Aytek patronu bilsin ki bizler işçilerin emekçilerin haklarını savunmaya, onları insanca bir yaşam için mücadele etmeye çağırmaya devam edeceğiz.” (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pek çok ilde asker uğurlama törenlerine kısıtlama getirildi

SONRAKİ HABER

Düzgün Baba ziyaretgahına yazılama provokasyonuna tepki: Bütün inançlara saygı duyun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...