03 Temmuz 2020 16:29

Aytek Konfeksiyon önünde kıdem tazminatı bildirisi dağıtan EMEP üyelerine saldırı

Emek Partisi üyeleri, Adana'da Aytek Konfeksiyon önünde kıdem tazminatına ilişkin bildiri dağıtırken patron ve adamlarının saldırısına uğradı.

Fotoğraf: Google Streetview, Afiş: EMEP Adana İl Örgütü

Paylaş

Adana'da Emek Partisi üyeleri, uluslararası firmalara fason üretim yapan Aytek Konfeksiyon önünde teksil işçilerine kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı bildiri dağıtımı yaptığı sırada işveren ve adamlarının saldırısına uğradı. Akşam vardiya çıkışında, D-400 karayolu üzerinde fabrika dışında bildiri dağıtımı yapıldığı sırada işyerinden çıkan saldırgan grup doğrudan bildiri dağıtanları hedef aldı.

Aytek Konfeksiyon'un İspanya ve İngiltere dahil bir çok uluslararası firmaya fason üretim yaptığı biliniyor. Ancak her yıl patronunun zenginliğine zenginlik katan işçilereyse asgari ücret veriliyor. Emek Partisi fabrikada yaptığı dağıtımlarla işçileri kıdem tazminatının gasbına karşı mücadeleye ve insanca bir yaşam için birleşmeye çağırıyor.

Kıdem tazminatının fona devredilmesinin işçilerin geleceği, iş güvencesi olduğunu dile getiren Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, saldırganların parti faaliyetlerini engellediklerini belirterek konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Samsun’da bir kadın eşinden boşandığı için ağabeyi tarafından vuruldu

SONRAKİ HABER

Aydın’da tarım işçilerini taşıyan minibüsle otomobil çarpıştı: 11 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...