07 Temmuz 2020 13:35

Van Gölü'nde batan tekneyle ilgili çalışmada 1 mültecinin daha cansız bedeni bulundu

Van'da, 27 Haziran'da 60'a yakın mülteciyi taşıyan ve batan balıkçı teknesini arama çalışmalarında 1 mültecinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Fotoğraf: Mesut Varol/AA

Paylaş

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan teknenin bulunabilmesi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Van Gölü yüzeyinde, hava ve karadan Jandarma, Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla kaybolan tekneyi arama çalışması yürütüyor.

Bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucu Gevaş ilçesine bağlı Deveboynu ile Çarpanak Adası arasındaki bölgede yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen 1 mültecinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

M.A. BATAN TEKNEYİ KEŞFE GETİRİLDİ

Van Gölü’nde en az 60 mülteciyle birlikte batan teknenin arama çalışmalarında, yüzerek kurtulan ve tekneyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan M.A., keşif için göle getirildi. M.A. göle getirildiği sırada yüzünü kapattı.

7 çocuklu inşaat işçisi bir baba olan M.A’nın düştüğü bu hal, uluslararası insan kaçakçılığının Van’da yöre insanını nasıl suç bataklığına itip bitirdiğinin bir belgesi olarak kayıtlara geçti. 

Olayla ilgili 5 kişi tutuklanırken, 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de mera için yapılan yol çalışması bitki çeşitliğini tahrip ediyor

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin dörtte biri icralık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...