06 Temmuz 2020 06:25

Fahrettin Altun, Cumhuriyet’e 250 bin TL’lik tazminat davası açtı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhuriyet gazetesine Kuzguncuk'taki evini konu alan "Boğaz'da kaçak var " başlıklı haber nedeniyle 250 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Fahrettin Altun | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhuriyet gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Muhabir Hazal Ocak ve Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş. hakkında, boğaz görünümlü bölgede yer alan evinin önündeki vakıflara ait araziye yaptırdığı çardak ve şöminenin yıkılmasını konu alan “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haber nedeniyle 250 bin TL’lik tazminat talebiyle dava açtı.

Cumhuriyet’in haberine göre; İstanbul Anadolu 30. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde yapılan haberlerin Altun’un şeref ve haysiyetini ihlal ettiği öne sürüldü. Son zamanlarda kamusal görev ve faaliyetleri nedeniyle Fahrettin Altun hakkında sistematik iftira kampanyalarının yürütüldüğü iddia edilen dava dilekçesinde yapılan haberler ve sosyal medya paylaşımları ile Altun’un kişilik haklarının ağır şekilde ihlal edildiği iddia edildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mabel Matiz: Altın Kelebek Ödülleri'ndeki konuşmam eksik yayımlandı

SONRAKİ HABER

İzmir'de eylemleri yasaklanan sağlıkçılar suç duyurusunda bulunacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...