04 Temmuz 2020 13:46

“Hendek’te hayatını kaybeden dayımın ismi kayıtlarda yok”

Hendek’teki havai fişek fabrikasındaki patlamada ölen dayısı Muhammet Seyfi Çanakçı’nın cenazesini bulamadıklarını duyuran Gülşen Uzuner, dayısının isminin hiçbir listede yer almadığını söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden dayısı Muhammet Seyfi Çanakçı’nın cenazesini bulamadıklarını duyuran Avukat Gülşen Uzuner, bir gün boyunca haber alamadıklarını ve dayısının isminin hiçbir listede yer almadığını bildirdi. Görüştüğümüz sırada aileden haber alan Uzuner, savcılığın cenazeyi bulduğunu ve teşhis için yakınlarını çağırdığını aktardı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında dün gerçekleşen patlamada resmi açıklamalara göre 4 işçi hayatını kaybetti. 114 kişinin yaralandığı patlamanın ardından 3 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. Ancak Avukat Gülşen Uzuner dayısı Muhammet Seyfi Çanakçı’nın Hendek’te patlayan havai fişek fabrikasında çalıştığını ve cenazeye ulaşamadıklarını sosyal medya hesabında paylaştı. Uzuner, “Dayımı Hendek'teki patlamada kaybettik. DNA testi için örnek verildi; henüz sonuç yok. Yaralı ve ölüm kayıtlarında adı yok, bedeni yok. Ama aileyi arayıp diyor ki muhtar cenazeniz yolda geliyor, patron demiş. Devlet bilmiyor, patron nereden biliyor? Cenaze mi kaçırıyorsunuz?​” dedi.

Paylaşımın ardından Evrensel’e konuşan Uzuner, bütün kayıtlara baktıklarını ve mülki idare üzerinden de kontrol edildiğini söyledi. Ancak hiçbir kayıtta dayısının ismine rastlanmadığını anlatan Uzuner, “Muhtar aileye cenazenin yolda olduğu bilgisini vermiş, ancak bunu yetkililer bile bilmiyor. Kendisine bu bilgiyi nereden aldığı sorulduğunda patrondan geldiğini söylüyor. Gece de başsağlığı dilemişlerdi. Ne yazık ki dün geceden itibaren sağ olma ihtimali kayboldu. Savcılık, jandarma, hastaneler ve morgları kontrol ettiğimizde bulamadık” dedi.

SAVCILIK AİLEYİ TEŞHİS İÇİN ÇAĞIRDI

Konuştuğumuz sırada aile tarafından aranan Uzuner, savcılık tarafından dayısının bulunduğu haberini aldıklarını, akrabalarının teşhis için cenazeyi görmeye gittiklerini söyledi. Fabrikada sigortasız çalışanlar olduğunu duyduklarını, dayısının uzun süredir sigortalı olarak çalışmasına rağmen bir gün boyunca hiçbir kayıtta ismini bulamamalarına şaşırdıklarını belirten Uzuner, ailenin bu nedenle dünden beri oldukça yıprandığını aktardı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den avukatlara: Gezi benzeri kalkışmayı fitillemeyi aklınızdan geçirmeyin

SONRAKİ HABER

İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışma heyecanı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...