03 Temmuz 2020 13:51
Son Güncellenme Tarihi: 03 Temmuz 2020 13:51

Kocaeli ve Aliağa'da avukatlardan “Çoklu Baro” sistemine tepki

Çoklu baro yasa tasarısına karşı, avukatların eylemleri sürüyor. Kocaeli Barosu ve Aliağalı avukatlar yaptıkları açıklamalarla tasarıya tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Barosu tarafından Kocaeli Adalet Sarayı önünde yapılan oturma eyleminde; “Her zaman olduğu gibi hukukun yanında, halkın arkasında olmaya devam edeceğiz” denildi.

Ankara’da bugün düzenlenmesi planlanan Büyük Savunma Mitingi öncesi Ankara Valiliğince getirilen yasak üzerine Kocaeli Barosu bugün adliye önünde oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Baro adına yapılan açıklamada başından itibaren baroların bölünmesinin engellenmesine yönelik en barışçıl eylemlere bile engel olunduğu ve söz konusu valilik kararının samimiyetinin barolar tarafınca sorgulanmasına neden olduğuna vurgulanarak “Buradan TBMM’ye ve özellikle de avukat olan milletvekillerine sesleniyoruz. Milletin vekili olduğunuzu unutmayın ve bu hilkat garibesi yasa tasarısını reddedin. Son olarak yüksek sesle haykırıyoruz ki; baroların bölünmesine, halkın sesinin kısılmasına müsade etmeyeceğiz. Kocaeli Barosu olarak her zaman olduğu gibi hukukun yanında, halkın arkasında durmaya devam edeceğiz” denildi.

ALİAĞALI AVUKATLAR HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDEYDİ

Çoklu baro yasa tasarısına karşı, Aliağalı avukatlar Hükümet konağı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan Avukat Mahmut Seçkin, hükümetin meclise sunduğu çoklu baro sistemini eleştirerek "Teslim alamadığınız baroları parçalayarak, cübbelerimize ilik açmaya, düğme dikmeye çalışıyorsunuz. İstiyorsunuz ki yargının son ayağı iktidara bağlansın. Baroları bölmeye yönelik bu tasarı yasalaşırsa daha güçlü mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Savunmanın baskılara, yasaklamalara teslim olmayacağını ifade eden Seçkin, "Ne vatandaşın sesinin kısılmasına ne de bu karanlığın sürgit devam etmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Açıklamanın ardından avukatlar, Ankara'daki meslektaşlarına destek vermek için oturma eylemi yaptı. (Kocaeli-İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İran'da kömür madeninde göçük: 1 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ayşe Tuba Arslan'ın katiline indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...