03 Temmuz 2020 11:03

Ordulular, HES'lerin enerjisini nakledecek projenin toplantılarını yaptırmadı

Ordu’nun 6 ilçesini kapsayan enerji nakil hattı projesinin halkı bilgilendirme toplantısı, Korgan ve Fatsa ilçelerinde yapılmak istendi ancak halk salona girmeyerek toplantıyı yaptırmadı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu’nun 6 ilçesini kapsayan ve HES’lerden gelen enerjiyi iletecek enerji nakil hattı projesinin halkı bilgilendirme toplantısı, Korgan ve Fatsa ilçelerinde yapılmak istendi. Projeye karşı çıkan yurttaşlar, salona girmeyerek toplantıları yaptırmadı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) tarafından Akkuş, Korgan, Fatsa, Kumru ve Çatalpınar ilçeleri; Akkuş, Düğencili, Çatılı, Yukarıkozpınar, Yazlık, Aşağıyaylacık, Kösebucağı, Bacanak, Salihli, Oluklu, Eskiordu, Bahçeler, Aşağıtepe, Ayazlı, Fatsa mevkiilerinde "154 kV Akkuş-Korgan-Kavşak HES-Fatsa Elektrik Enerjisi İletim Hattı" projesinin tesisi ve işletilmesinin ÇED süreci çin yapılması gereken “Halkı Bilgilendirme Toplantısı”nın birincisi Fatsa Halk Kütüphanesi’nde yapılmak istendi. Belediye görevlileri ve iki muhtar dışında katılan olmadı.

Çevre örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de içinde olduğu yaklaşık 50 kişi salona girmeyerek, toplantı tutanağına “Halk toplantıya katılmadı” yazdırıldı.

BİRLİKTELİK DİKKAT ÇEKTİ

Bina girişi önünde yapılan açıklamada ÇED süreci hakkında bilgi verildi. On gün içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz dilekçelerinin verilmesi kararlaştırıldı. Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak, Fatsa Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Zeki Odabaş birer konuşma yaparak toplantıya katılım olmamasının önemli olduğunu vurguladılar.

"NEDEN SADECE İKİ İLÇEDE TOPLANTI YAPILIYOR?"

Aynı gün öğleden sonra da Korgan’da belediye toplantı salonunda yapılmak istenen toplantı da halkın katılımı olmadığı için gerçekleştirilemedi.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekoloji Birliği Sözcüsü Coşkun Özbucak, Perşembe Sakinşehir Derneği Başkanı Levent Erkoç ve köylüler, toplantıya katılan iki muhtarı da ikna etti. Toplantı tutanağındaki isimlerini sildirerek salondan çıktılar.

Toplantı salonunun önünde konuşan Coşkun Özbucak, toplantıya katılmayarak projenin ÇED sürecinin aksatıldığını belirtti. Başkan Ertuğrul Gazi Gönül de “Projenin altı ilçeyi kapsadığını ancak toplantının yalnızca iki ilçede yapılmasının yanlışlığını vurguladı.

Fatsa’da olduğu gibi on gün içinde Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz dilekçelerinin verilmesi kararlaştırıldı. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe girişimi davasında ara karar

SONRAKİ HABER

CHP'li Emre: Sosyal medyanın fişini çekerek gençleri cezalandırmak istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...