30 Haziran 2020 13:55

CNN Trump’ın Erdoğan'la görüşmelerini yazdı: Halkbank birden fazla kez gündeme geldi

ABD Başkanı Trump'ın görüşmeleri CNN'e sızdırıldı. Erdoğan'la görüşmelerine de yer verilen haberde, Halbank davasının birden fazla kez gündeme geldiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan (solda) ve ABD Başkanı Donald Trump (sağda) | Fotoğraf: AA-Beyaz Saray | Kolaj: Evrensel

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın yabancı ülke liderleriyle telefon görüşmelerinin ayrıntıları CNN'e sızdırıldı. Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmelerine de geniş yer ayrılan haberde, Halbank davasının görüşmelerde birden fazla kez gündeme geldiği belirtildi.

ABD’de Watergate skandalını ortaya çıkararak başkan Richard Nixon’ın istifasına yol açan gazetecilerden Carl Bernstein’in imzasını taşıyan haber, Beyaz Saray yetkililerine ve istihbarat görevlilerine dayandırılıyor. Haberde, Trump’ın Merkel’in yüzüne “Aptal” dediği; kadın liderleri ‘sadist’ bir şekilde aşağıladığı; Putin’le görüşmelerinde kendisini övmeye çalışırken sürekli taviz verdiği; Erdoğan’la ikili temaslarında ise ulusal güvenlik temayüllerini sürekli çiğnediği iddia ediliyor.

"ERDOĞAN ONU İFLASA SÜRÜKLEDİ"

Haberde, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının doğrudan bu konuşmaların bir sonucu olduğu belirtilirken, CNN’e konuşan bir kaynağın, “Erdoğan onu iflasa sürükledi” dediği iddia edildi. 

CNN’in üst düzey kaynaklarından biri, eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’ın kitabında yer alan Halkbank iddialarını pekiştirecek kayıtların bulunduğunu da öne sürdü. Bolton Trump’ın Erdoğan’a ABD’deki Halkbank davasının savcılarını değiştirme vaadinde bulunduğunu iddia etmişken, CNN’in kaynağı da bu konunun ikili telefon görüşmelerinde birden fazla defa gündeme geldiğini söyledi.

Trump’ın, serbest ticaret anlaşması talebi ve rahip Andrew Brunson’la ilgili kriz nedeniyle Erdoğan’a zaman zaman öfkelendiği de iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adil yargılama talebiyle 3 aydır açlık grevindeler

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de işçi midibüsü, kamyona çarptı: 13 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...