29 Haziran 2020 16:37

Mardin Dargeçit JİTEM davasında 4 yıldır savcı aranıyor

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1995 ve 1996 tarihleri arasında 3’ü çocuk 8 kişi ile ailelere bilgi verdiği iddia edilen Uzman Çavuş Bilal Batır’ın kaybedilmesine dair JİTEM davası görüldü.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ve 8 Mart 1996 tarihleri arasında 3’ü çocuk 8 kişi ile ailelere bilgi verdiği iddia edilen Uzman Çavuş Bilal Batır’ın kaybedilmesine ilişkin açılan ve sonrasında nakledilen davanın 19’uncu duruşması görüldü. 

Aralarında dönemin karakol komutanının da bulunduğu 18 kişi hakkında “Taammüden öldürme” suçlamasıyla açılan davanın duruşması Adıyaman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Avukatlar, bir önceki duruşmadaki taleplerini tekrarlayarak, sanıkların tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanma talebini reddetti.

Mahkeme, 4 yıldır dinlenmesine karar verilen Dönemin Savcısı Adem Kul hakkındaki “zorla getirilme” kararı yineledi. Ayrıca, savcının yurt dışına çıkıp çıkmadığı da sorgulanacak. Tanık Dilek Tok, Abdullah Çolak ve Kazım Aslan adlı emekli öğretmenlerin de bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, dosyanın mütalaa hazırlanması üzerine savcıya gönderilmesine karar verdi. Duruşma 2 Kasım’a ertelendi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bin 115’e yükseldi

SONRAKİ HABER

DSÖ: Kovid-19 salgınında en kötüsü henüz gelmedi, pandemi aslında hızlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...