İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu: Herkes savunmayı susturamayacağını bilecek

Ankara'da tüm engellemelere rağmen yapılan yürüyüşün ardından kente dönen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Herkes savunmayı susturamayacağını bilecek" dedi.

23 Haziran 2020 16:19
Son Güncellenme Tarihi: 23 Haziran 2020 17:12
Paylaş

İstanbul Barosu’nun çağrısıyla avukatlar, Taksim’de bulunan baro binası önünde buluştu. Ankara'da tüm engellemelere rağmen gerçekleştirilen "savunma yürüyüşü"nden dönen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu burada bir konuşma gerçekleştirdi. Durakoğlu konuşmasında, "Herkes savunmayı susturamayacağını, avukatı esir alamayacağını, avukatın biat etmeyeceğini bilecek" dedi.

Ankara yürüyüşü ardından İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Taksim'de bulunan İstanbul Barosu önünde konuşma avukatlarla bir araya geldi. Durakoğlu, "Saat 14:00'e kadar süre verdik ya bu işi çözersiniz ya da bu alandan tüm avukatlara savunma mitingi çağrısı yaparız' dedik. Herkes savunmayı susturamayacağını, avukatı esir alamayacağını, avukatın biat etmeyeceğini bilecek. Ben burada yürüyemezsem İstanbul’a gidemem, meslektaşlarımının yüzüne bakamam' dedim. Sonunda yürüdük" diye konuştu.

"ANKARA POLİS DEVLETİNE DÖNÜŞMÜŞ"

Bilmediğimiz bir savaşın içinden geldiklerini ifade eden Durakoğlu, "Bir gittik Ankara'ya meğerse orası bir polis devletiydi. Polis devletiyle karşılaştık. Böyle bir emniyet teşkilatı düşünebilir misiniz? Orası başka bir polis cumhuriyet olmuş. 'Ben baro başkanıyım, kanunsuz bir işlem yapıyorsunuz' dedim. Bir baro başkanının kanunsuz bir işlemle karşılaştığında biz buradan gideriz demesini beklemeyin. '3 ay mı sürecek, 8 ay mı sürecek biz buradan gidemeyiz'dedik. Önce herkes savunmayı susturamayacağı bilecek. Biz kamuyu cimcikleriz. Biz burada yürüyeceğiz dedik ve yürüdük. Bu 28 saat bu ülkenin bütün güçleri bize ders verdiklerini zannediyorsa bilin ki derslerini alarak gittiler. Bizi sindirmek susturmak istiyorlar. Biz avukatız ve bir gün herkese lazım olacağız" dedi.

Baro önündeki buluşmada sık sık, "Hak, hukuk, adalet", "Savunması susmadı, susmayacak", "Faşizme karşı omuz omuza" atıldı.

(İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

DSÖ'den "Kovid-19 çekip gitmiyor, aksine salgın büyüyor" uyarısı

SONRAKİ HABER

“Edebiyat heveslisi gençlere tavsiyeler”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa