20 Haziran 2020 09:03

LGS öncesi “fiziki mesafe” ortadan kalktı

LGS öncesi okul binaları önündeki kalabalıkları görüntüleyip, sosyal medyadan paylaşan yurttaşlar, MEB’in “önlem alındı” açıklamalarına tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Giriş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav nedeniyle 1 milyon 600 bin öğrenci bugün sınava girdi.

Sınavın koronavirüs gölgesinde yapılması tepkilere neden olsa da Bakanlık tarafından yapılan açıklamada gerekli hazırlıkların yapıldığı ve önlemlerin alındığı belirtildi. Fakat farklı şehirlerdeki okulların önleri ve bahçelerinde yurttaşlarca çekilip, sosyal mesafenin hiçe sayıldığını gösteren görüntüler sosyal medyada gündeme oturdu.

ZİYA SELÇUK "SOSYAL MESAFE" SORUMLULUĞUNU ÖĞRENCİLERE YÜKLEDİ

Ortaya çıkan bu görüntülere rağmen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Selçuk, Twitter hesabından “Günaydın çocuklarım. Sokakta oynarken nasıl koruyorsanız sosyal mesafenizi sınavda da öyle koruyun, evde ders çalışırken nasıl rahat çalışıyorsanız öyle rahat çözün soruları. Unutmayın, sınavda yaptıklarınızdan çok daha fazlasısınız siz. Başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” paylaşımında bulundu.

Vatandaşlar sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

LGS 2020 sınav sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

İlhan Soytürk’ten iki kitap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa