15 Haziran 2020 20:17

TBMM basın koridoru çaycısına Kovid-19 teşhisi konuldu, gazetecilere test yapılacak

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Mecliste şu ana kadar 10 kişide koronavirüs tespit ediliğini açıkladı. Ayrıca Meclis basın koridorunda bir çay ocağı görevlisinin de Kovid-19'a yakalandığı öğrenildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

TBMM'de koronavirüs vakalarının arttığı konuşuluyor. Meclis Başkanı Şentop bugün yaptığı açıklamada Mecliste şu ana kadar 10 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirtti. Koronavirüsün Basın Koridoru'na da sıçradığı, çay ocağı görevlisinin de Kovid-19'a yakalandığı öğrenildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Mecliste gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AA'nın aktardığı habere göre Şentop, Mecliste toplam 10 pozitif vakanın bulunduğunu, bunlardan 9'unun Meclis personeli, birisinin ise bir televizyon kanalının kameramanı olduğunu aktarardı. Şentop, 7 kişinin tedavilerini gördükten sonra iyileşerek görevlerine başladıklarını, diğer üç vakanın takibinin yapıldığını ve vakalar öğrenildiği andan itibaren temasta bulunanlarla ilgili PCR testlerinin yapıldığını, şu ana kadar pozitif çıkan kimsenin olmadığını dile getirdi.

"Bugüne kadar da bizi üzecek derecede bir vakaya rastlanmadı." diyen Şentop, "Bu arkadaşlarla temas halinde bulunan, bu ihtimal dahilinde olan bütün personele bir haftaya yaklaşan sürede iki günde bir testler yapıyoruz. En son bugün sabah itibarıyla 420 kişiye test yapıldı, hepsi negatif çıktı. Arkadaşlarımızın durumunu da yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

BASIN MENSUPLARINA DA TEST YAPILACAK

Öte yandan TBMM Basın Koridoru çay ocağında bir görevlinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Basın koridorunda geçtiğimiz haftalarda görev yapan herkesin TBMM Hastanesi'nde test yaptırabileceği ifade edildi. Yarın pek çok kişiye test yapılacağı belirtildi. Gelişme, parlamento muhabirlerinin iletişim gruplarında duyuruldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konya'da hastanede iki sağlık çalışanını darbeden kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

ABD'de 19. yüzyılda 2 bin siyahın katledildiği linçlerin kayda geçmediği ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...