13 Haziran 2020 13:54

Muhalefetten Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetimine atanmasına tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı yapan Eski Güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kuruluna da atanmasına muhalefetten tepki geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi olmasına muhalefetten tepki geldi. Cumhurbaşkanı başdanışmanlığı görevinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcılığı yapan, spor bölümü mezunu Yerlikaya’nın yaklaşık 12 bin 500 TL maaşla bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak Vakıfbank’ta görev yapacak olması muhalefette olan siyasetçiler sosyal medyadan atama kararına tepkilerini dile getirdi.

İNCE: KÜNDEYE GETİRMEK İÇİN

2018’de CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Dış mihrakları, Londra merkezli karanlık operasyonları, faiz lobilerini kündeye getirmek için Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Güreşçi Hamza Yerlikaya atanmış. Hayırlı olsun. Artık dış mihraklar ekonomimize saldırmaya cesaret edemez” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

ÖZKOÇ’TAN‘TAM LİSTE’ PAYLAŞIMI

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç atamayı “Devleti, ARPALIK yapan Saray Sosyetesi” ifadeleriyle eleştirerek, birden fazla maaş alan AKP’li bürokrat ve eski vekillerin listesini paylaştı. 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Erdoğan, Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine eski AKP Vekili Güreşçi Hamza Yerlikaya’yı atamış. Tek özelliği damat olmak olan birini ekonomi bakanı, güreşçiyi banka yöneticisi yap sonra da ekonomide dış güçler diye ağla…battıkça batırıyorlar” sözlerine yer verdi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, “Başında bulundukları kurumların iştiraklerinden ayrı ayrı maaş ve huzur hakkı alan öyle insanlar var ki, asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya’nın esamesi bile okunmaz. Atamasını yerinde bulmamakla ve herkesin görüşlerine saygı duymakla birlikte, sosyal linci hak etmediğine inanıyorum” paylaşımında bulundu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"RTÜK Başkanı’nın 3 ayrı yerden maaş alması kamu vicdanını yaralıyor"

SONRAKİ HABER

Tır şoförü Malik Baran Yılmaz: O günden beri iş bulamıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...