10 Haziran 2020 09:45 Güncelleme: 10 Haziran 2020 10:33

JES'e direnen köylülere kesilen sosyal mesafe cezalarına itiraz edilecek

Aydın'da JES'lere karşı mücadele eden köylüler ile AYÇEP Başkanına "sosyal mesafeyi ihlal" gerekçesiyle kesilen para cezalarına karşı yarın Aydın Adliyesine gidilerek itiraz edilecek.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf. Özer Akdemir/Evrensel

Reklam

Özer AKDEMİR
İzmir

Aydın'da JES'lere karşı mücadele eden Köşk ilçesi Kuyucak ve Beyköy köylüleri ile AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili'ye "sosyal mesafeyi ihlal" gerekçesiyle kesilen para cezalarına itiraz edilecek. Köylüler yarın Aydın Adliyesine giderek para cezalarına karşı itiraz dilekçelerini verecekler. Köylüler çıkışta da bir basın açıklaması yaparak cezalara yönelik tepkilerini ortaya koyacaklar.

AYÇEP tarafından yapılan açıklamada yarınki basın açıklamasına tüm yaşam savunucuları ve ekoloji örgütlerine destek çağrısında bulunuldu. Öte yandan Aydın Karacasu Çevre Platformu da konuya dair yaptığı açıklamada cezaların JES şirketine kesilmesi istendi.

CEZALAR KÖYLÜLERİ YILDIRMA AMAÇLI

Kuyucular ve Beyköy Mahallesi arasında kurulmak JES'in henüz ÇED süreci bitmeden hukuksuz bir şekilde kurulmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, "JES şirketine karşı köylülerimiz onurlu bir şekilde direniyordu. Kurdukları direniş çadırı ile de JES şirketinin hiç bir şekilde çalışmasına izin vermeyen köylülerimizin direnişini kırmak için pandemi sürecini fırsat bilen şirket kuruluma geçtiği sırada buna direnen köylülerimize yıldırmak amaçlı  3.150 şer lira sosyal mesafe cezası yağdırıldı. Aynı zamanda Karacasu’da da olmak üzere JES firmalarına karşı direnişte her zaman yanımızda olan AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili’ye de sosyal mesafe cezası kesildi" denildi.

ASIL JES ŞİRKETLERİNE CEZA KESİLMELİ

JES’lerin saçtığı zehirle sağlık, doğa ve kültür varlıklarına verdiği zararların göz ardı edildiğinin belirtildiği açıklamada; "Asıl JES şirketlerine kesilmesi gereken cezalar topraklarına sahip çıkan köylülere ve bunların yanında olan çevre gönüllülerine kesildi maalesef. Bu şirketler hukuksuz bir şekilde korunmaktayken bizimde Anayasa tarafından korunan sağlıklı yaşam hakkımız için direnişte en büyük hakkımızdır. Yetkililerden de bu cezaların derhal iptalini ve asıl tehdit olan JES şirketlerine ceza kesip faaliyetlerine engel olmalarını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Reklam