09 Haziran 2020 13:03

Ayasofya'nın ibadete açılması için verilen önerge AKP'nin oylarıyla reddedildi

İYİ Partinin Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması talebiyle verdiği önerge, AKP'nin oylarıyla reddedildi. AKP'li Mehmet Muş, "Şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak" dedi.

Fotoğraf: Ahmet Dumanlı/AA

Paylaş

İYİ Partinin Ayasofya'nın cami olarak toplu ibadete açılması talebiyle verdiği araştırma önergesi, AKP'nin oylarıyla reddedildi. AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, TBMM'de yaptığı açıklamada "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak" dedi.

Yeniçağ'ın haberine göre İYİ Parti, Ayasofya'nın Müslümanlar için toplu ibadete açılması talebiyle Meclise araştırma önergesi verdi. Önerge, AKP'nin ret, MHP ve HDP çekimser oylarıyla reddedildi.

AKP'li Mehmet Muş, karara ilişkin "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak" dedi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun sunduğu önergede şu ifadeler yer alıyor:

"Günümüz toplumsal ve tarihsel gereklilikleri ile milli şuurumuzun diri tutulması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Ayasofya Cami'nin Müslümanlar için toplu ibadethane olarak kullanılması amacıyla; Anayasa'nın 98'inci , Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereğince Meclsi Araştırması açılması konusunda gereğini arz ederiz."

Çekimser oy kullanan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dünkü açıklamasında Ayasofya'nın cami olması ile ilgili yapılacak çalışmalara da destek vereceğini söylemiş ve "Ayasofya Müslüman Türk milletinin fetih camisidir. Bu hakikat değişmeyecektir. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Ayasofya’dan çan sesi değil, Allah’ın izniyle ezan sesi yükselecektir" demişti.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Havada uçuşan kavak pamukçukları alerjen midir?

SONRAKİ HABER

İstinaf Mahkemesi Dicle Vadisi’ndeki iptal kararını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...