09 Haziran 2020 11:41

Otokar’da 15 işçide virüs görüldü, üretime devam denildi

Otokar fabrikasında 15 işçide Kovid-19 görülmesi üzerine temaslı işçiler karantinaya alındı. Firma, işçi sayısı azaltılarak üretime devam edileceğini duyurdu. İşçiler ise endişeli.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Arzu ERKAN
Sakarya

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde faaliyet sürdüren Otokar fabrikasında çeşitli bölümlerde çalışan 15 işçide Kovid-19 görülmesi üzerine temaslı işçiler karantinaya alındı. Firma, işçi sayısı azaltılarak üretime devam edileceğini duyurdu. Korku ve endişe içerisinde çalışmak istemediklerini dile getiren işçiler, üretime 14 gün ara verilip ücretli izin verilmesini isterken, bilgi almak için aradığımız firmadan ise dönüş yapılmadı.

İlk vakanın zırhlı montaj bölümünde görüldüğünü belirten bir Otokar işçisi “Takım liderinde tespit edildi, sonra ona yakın olanları karantinaya gönderdiler. Aradan bir gün geçti, bu sefer de otobüs montaj hattında tam sayısını bilmiyorum ama 15 kişiden bahsediliyor. O hatta da 3 istasyon kapatıldı” diye konuştu.

NET BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Fabrika yönetimi ve işyerinde örgütlü Türk Metal Sendikası yöneticileri arasında yapılan görüşme sonucu testi pozitif çıkan işçilerle yakın temaslı olan işçilerin 14 gün süreyle karantinaya alındığı bilgisini veren işçi, şunları söyledi: “Geri kalanlar için de sıkı önlem ve üretim düşürülüp, eleman sayısı azaltma kararı alınmış ama süreci ne zaman başlatacaklar bilgi verilmedi. Bu durum hepimizi tedirgin ediyor. Neden bir kısım işçi çalışmaya devam edecek? Toplam kaç kişide virüs tespit edildi, sağlık durumları ne, kaç kişi karantinada hiçbir şey bilmiyoruz. Net bir sayı da şeffaf bir açıklama da yok.”

Fabrikada çalışan herkesin endişeli olduğunu dile getiren işçi “Zaten hepimiz diken üstünde çalışıyorduk, şimdi vakalar da çıktı. Olması gereken tüm fabrikada üretime ara verilip işçilerin 14 gün süreyle ücretli izinli sayılması. Hepimiz risk altındayız, ailelerimiz risk altında. Daha çok yayılırsa kim alacak sorumluluğu işveren mi, sendika mı?” diye sordu.

Fabrikada vaka görüldüğüne dair gelen bilgileri sormak üzere aradığımız Otokar’dan, sorularımızı İnsan Kaynakları departmanına mail atmamız istendi. Sorularımızı mail atmamıza rağmen dönüş yapılmadı.

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri, Ayşegül Aktürk için eylem yaptı: Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz

SONRAKİ HABER

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ mermi ile tehdit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa