05 Haziran 2020 08:13

Erdoğan, İçişleri Bakanlığının aldığı sokağa çıkma kısıtlaması kararını iptal etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması kararını kaldırdığını duyurdu.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 il için İçişleri Bakanlığı tarafından alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararını kaldırdığını açıkladı.

Erdoğan kararı “Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum” ifadeleriyle duyurdu.

Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı duyuru şöyle:

"Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye’de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık.

Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.

Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, maske-mesafe-temizlik kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maden işçisinin koronavirüs testi pozitif çıktı, madende üretim durdu

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: Pandemi döneminde yaklaşık 700 bin ırkçı tweet atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...