31 Mayıs 2020 20:19

Anonymous, Trump'ın ve Epstein'in çocuk istismarı davasının kayıtlarını yayımladı

Anonymous, ABD Başkanı Donald Trump'ın ve ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'in çocuk istismarından yargılandıkları davanın kayıtlarını ifşa etti.

Lafayette Park | Fotoğraf: Yasin Öztürk/AA

Paylaş

ABD'de polis Derek Chauvin tarafından öldürülen George Floyd için ABD'de eylemler sürüyor. Birçok eyalette ohal ilanı ve ulusal muhafızların müdahaleleri sürüyor. Hacker grubu Anonymous George Floyd'un ölümünden sorumlu olan 4 polis memurunun yargılanması ve polis Derek Chauvin’in cinayetle suçlanması açıklaması yapmış, "Örgütünüzün yolsuzluklar nedeniyle adaleti yerine getireceğinize güvenmediğiniz için bu yüzden birçok suçunuzu açığa çıkaracağız" demişti. Anonymous'un açıklamasının ardından Minneapolis Polis Teşkilatı (MPD) ve Minneapolis Belediyesinin web siteleri çökmüştü. Polis teşkilatının ve belediyenin web sitelerinin çökmesi Anonymous’un eylemi olarak yorumlandı.

TRUMP VE EIPSEIN'IN ÇOCUK İSTİSMARINDAN YARGILANDIĞI DAVANIN KAYITLARI İFŞA EDİLDİ

Anonymous ilerleyen saatlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın ve ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'in çocuk istismarından yargılandıkları davanın kayıtlarını da ifşa etti.

"İŞLEDİĞİNİZ SUÇLARI DÜNYAYA İFŞA EDECEĞİZ"

Anonymous yayımladığı videosunda “İnsan öldüren ve diğer suçları işleyen memurlara geri kalan herkes gibi hesap sorulmalı. Aksi takdirde istediklerini yapma yetkisine sahip olduklarına inanırlar. Kendilerini emniyette tutmayı vaat eden bir teşkilatın yolsuzluk ve şiddetine maruz kalmak halkın canına tak etti. Maalesef sizin yolsuzluğa batmış teşkilatınızın adaleti yerine getireceğinize inanmıyoruz, o yüzden işlediğiniz çok sayıda suçu dünyaya ifşa edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Anonymous, "Örgütünüzün yolsuzluklar nedeniyle adaleti yerine getireceğinize güvenmediğiniz için bu yüzden birçok suçunuzu açığa çıkaracağız" demişti.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Minneapolis kentinde 26 Mayıs Salı günü, 46 yaşındaki siyah George Floyd ırkçı polis memuru Derek Chauvin’in (44) diziyle uzun süre ensesine bastırmasının ardından dakikalarca nefessiz kalarak öldürüldü. Floyd’un “Nefes alamıyorum” yakarışı telefon kameralarıyla dünyaya ulaştı ve eylemlere dönüştü. Polisin eylemlere biber gazıyla ve şiddetle saldırısı halkta tepkileri daha da yükseldi. Otuzun üzerinde merkezde yapılan eylemlerde yer yer OHAL ilanları, sokağa çıkma yasakları ilan edildi. ABD'de yaşayan muhabirimiz Ekim Kılıç haberinde neler yaşandığını anlattı.

ÖNCEKİ HABER

Gelişim Üniversitesi öğrencileri sınav mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri uyanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...