29 Mayıs 2020 10:19
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2020 11:16

Ölümle tehdit edilen kadına bir de emniyette azar!

Adana'da yaşayan Şeyma K., Kenan K. adlı erkek tarafından ölümle tehdit ediliyor. Polise başvuran ancak hiçbir sonuç alamadığını belirten Şeyma K. sesinin duyulmasını istiyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da Şeyma Kurt (31), 4 yıl dini nikahlı yaşadığı K.K.’nin, 6 yıldır ayrı olmalarına rağmen peşini bırakmadığını ve kendisini defalarca ölümle tehdit ettiğini söyledi. Uzaklaştırma kararının bir işe yaramadığını söyleyen Şeyma Kurt yaşadıklarına isyan etti. Şeyma Kurt şikayet için gittiği Emniyet’te de azarlandığını iddia etti.

Hakkında defalarca verilen uzaklaştırma kararlarına rağmen 6 yıldır tehditlerine maruz kaldığı ayrıldığı erkekten şikayetçi olduğu için Emniyet Müdürlüğünde azarlanan Kurt, “Böyle giderse ölüm tehditleri devam edecek” dedi. K.K.’nin, evine kadar gelip kendisini darbetmesi üzerine şikayetçi olan Şeyma Kurt, polislerin konuyla yeterince ilgilenmediği söyleyince yaşadıklarını Twitter’dan duyurdu. Savcılıkta ifade veren K.K. ise serbest bırakılmıştı.

UZAKLAŞTIRMA KARARLARI YETMEDİ

Kurt yaşadıklarını Evrensel’e anlattı. 2010 yılında tanışıp dini nikahla birliktelik yaşadığı K.K.’den daha ilk yıllarda şiddet görmeye başlayan Kurt, 2. çocuğuna hamile olduğu sırada şiddet görmesi üzerine ayrılarak ailesi ile birlikte yaşamaya başladı. Ayrıldıktan sonra K.K.’nin tehditlerinden kurtulamayan Kurt, “Ne 3, ne 5 uzaklaştırma kararı. Haftada 2 kere eve geliyor. Bir kere bahçede yakalandı. İhlale girmedi” dedi. Ayrıldıktan sonra K.K.’nin çocuklar için görüşmek istediğini anlatan Kurt, “Ailem çocuklarım için görüştüğümü düşünüyor, görüşmemi istemiyorlardı. Ancak bu görüşmeler de tehditle gerçekleşti” dedi. Kurt, yaşadığı tehditleri şu sözlerle anlattı:

“Amcamın kızı 2010 yılında eşi tarafından öldürüldü. Bana bunu örnek veriyor. ‘Adam öyle bir cinnete gelmiş ki karısını öldürmüş. Sonumuz böyle olacak’ diyor. Yine 28 Ocak Salı günü gelip, ‘Cuma günü geleceğim Şeyma, hazırlan. Eğer gelmezsen önce seni, sonra çocukları, sonra kendimi öldürürüm’ diyor. Bunun ses kaydını polise göstermemize ve uzaklaştırma kararı olmasına rağmen bizi dikkate almadılar. Bu tehditler 4 ayda daha da arttı.”

"POLİS BENİ AZARLADI"

Şikayet için gittikleri Sarıçam Emniyet Müdürlüğünde azarlandıklarını ifade eden Kurt, “Polis beni azarladı. Biz daha önce de şikayette bulunmuştuk. ‘Bu ne sürekli şikayet ediyorsunuz? Tamam bir kere savcılığa vermişsiniz, pandemiden dolayı erteleniyor. Bizi beklemek zorundasınız’ diye beni azarladı. 3 bin lira ceza yazacağını söyledi. Biz ortalığı ayağa kaldırdık ve ben ‘Beni aile mahkemesine çıkaracaksınız’ deyince vazgeçtiler” diye konuştu.

Şeyma K. sesini sosyal medya hesabından da duyurmaya çalışıyor. 

{{405805}} 

ÖNCEKİ HABER

Batman'da sürgün protestosuna müdahale: 8 gözaltı

SONRAKİ HABER

Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku: Gülistan neredesin, ciğerim yanıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...