29 Mayıs 2020 07:43

Manisa'da kadınlar: Gülnur Kocabaş için sessiz kalmıyoruz

Manisa’da kadınlar, öldürülen Gülnur Kocabaş için basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerine karşı mücadele vurgusu yaptı.

Fotoğraf: Kadın Meclisleri

Reklam

Manisa'da 28 Mayıs sabahı eski erkek arkadaşı tarafından silahla vurularak öldürülen Gülnur Kocabaş için "Öldürüldüğü yerde eylemdeyiz" diyen Manisa Kadın Meclisi, sabah saat 08.00’da Alaybey 5 yol işçi servis durağında basın açıklaması yaptı. “Gülnur Kocabaş için Sessiz Kalmıyoruz” pankartı taşıyan kadınlar adına basın metnini Yeliz Kurt okudu.

Türkiye'de birçok kadının ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığını ve ev kadınlarının emeklerinin görmezden gelindiğini belirten Kurt, "Tüm bu ekonomik ve sosyal kıskaç içerisinde bir de namus adı altında kadınları zapturapt altına almak isteyenler, İstanbul Sözleşmesine saldıranlar kadın cinayetlerinin asıl sorumlularıdır” diyerek kadın cinayetlerinin sistemin sorumlu olduğunu dile getirdi. Kadın cinayetlerini durdurana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Kurt, “Bu nedenle öldürülen Gülcan Kocabaş kardeşimizin ve onun ailesinin yanında ve adalet mücadelelerinin sonuna kadar destekçisi olacağız" dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE SALDIRANLAR CİNAYETLERİN SORUMLULARIDIR”

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, Gülcan Kocabaş cinayetinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, kadınların yaşam haklarının savunulmasında İstanbul Sözleşmesinin önemine vurgu yaptı.

Hasgör, "Ceren Kultaş 17 yaşında, Zeynep Şenpınar 25 yaşında, Pınar Sarı 28 yaşında, Gülnur Kocabaş 22 yaşında... Geçtiğimiz bir hafta içinde erkekler tarafından öldürülen genç kadınlar. Eğer İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansaydı şu an hepsi hayatta olabilirdi. Kadınların yaşam tarzlarına karışanlar, İstanbul Sözleşmesine saldıranlar ve saldıranları destekleyenler, çocuk istismarını aklamak için pür telaş acele eden TBMM milletvekilleri kadın cinayetlerinin sorumlularıdır” diye konuştu.

“11 MART VE 20 MAYIS TARİHLERİ ARASI 53 KADIN CİNAYETİ YAŞANDI”

İçişleri Bakanlığının pandemi döneminde kadına yönelik şiddetin azaldığını, polis akademisinin ise arttığını söylediğini dile getiren Hasgör, “Hangisi doğru? Devletin kurumlarının verileri bile birbirleriyle uyuşmamaktadır. Bizim de başvuru hattımıza gelen aramalar, pandemi döneminde artış göstermektedir. Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı yine bir veri yayımladı, 11 Mart ve 20 Mayıs tarihleri arası 33 kadın cinayeti olduğunu belirtti. Biz aynı tarihler arasında 53 kadın cinayeti tespit ettik ve dün twitter adresimizde 53 kadın kardeşimizi isimleri ve hikayeleriyle tek tek paylaştık. Şimdi soruyoruz hangilerini kadın cinayeti saymadınız?” diyerek tepki gösterdi.

“ADALET MÜCADELESİNİN SONUNA KADAR DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Hasgör, “Artık tüm toplum kadın cinayetlerine karşı 'artık yeter' diyor. Bizler asla pes etmeyeceğiz, kadın cinayetlerini durduracağız. Bu nedenle de öldürülen Gülnur Kocabaş kardeşimizin ailesinin yanında ve onların adalet mücadelesinin sonuna kadar destekçisi olacağız. Asla yalnız yürümeyecekler" dedi. Ayrıca olayın yaşandığı Alaybey Mahallesinde Gülcan Kocabaş'ın öldürülmesine ilişkin mahalle halkı ve esnafı da tepkisini dile getirdi. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam