25 Mayıs 2020 23:20

Belediye işçisi yazdı: Salgın atlatılmadan eski koşullara dönmekten tedirginiz

"Şimdiye kadar bir haftada günleri bölüşerek dönüşümlü çalışıyorduk ama 1 Haziran’dan sonra herkes aynı anda işe gelmeye başlayacak. Salgının yayılma ihtimalini de arttıracağından endişeliyiz."

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Çankaya Belediyesinden iki kadın işçi
Ankara

Koronavirüs salgını başladığından bu yana Çankaya Belediyesinde birçok iş yaptık. Zaten işe başladığımızdan beri süpürge işinden evrak taşımaya, temizlik işlerinden yük taşımaya dek birçok işi yapmak zorunda kalıyorduk. Korona başladığından beri bunlar artarak devam etti.

Belediyeye bağlı bir birimde ücretli izin kullanan işçiler olunca, onların yapmadığı işleri de bize yaptırmaya başladılar. Kendi bulunduğumuz alandan başka bir birime temizlik yapmaya da gittik, ağır yük de taşıdık. Bunlar bizim görev tanımımdaki işler değildi. Yine de görev tanımımızda olmamasına rağmen ilgili birime götürdüğümüz ağır yükleri üst katlara kadar bizim taşımamızı beklediler. Bu kadar iş yaparken müdürlerimiz bize korona taşıyıcısı olarak bakmaya başladı. Kendilerini korumak için test yaptırmamızı istediler. Belediyede eşitlik ve adalet olduğunu düşünmüyorum. Burada çalışan göze görünmüyor. Çalışmayan, oturduğu yerden maaş alan daha değerli oluyor.

Korona nedeniyle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri de yapılmıyor. Oysa bu görüşmeler de online ortamdan yapılabilirdi ama yapılmaması belediyenin işine daha çok geliyor. Bugün hâlâ geçen sene ile aynı maaşı alıyoruz. Ama her şeye zam gelmeye devam ediyor o nedenle aldığımız maaş da hiçbir şeye yetmiyor.

Tüm bunlara ek olarak 1 Haziran’dan sonra belediyede de normalleşme etkileri görünecek. Şimdiye kadar bir haftada günleri bölüşerek dönüşümlü çalışıyorduk ama 1 Haziran’dan sonra herkes aynı anda işe gelmeye başlayacak. Öncesinde de 12 yaşın altında çocuğu olan kadınlar idari izinli sayılıyordu bu uygulamanın da kalkacağını öğrendik. Henüz salgın atlatılmadan eski koşullarda çalışmaya başlayacak olmak hepimizi tedirgin ediyor. Salgının yayılma ihtimalini de arttıracağından endişeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Cummings krizi: Johnson kurallara uymayan danışmanına sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Siyasi partiler video konferans aracılığıyla bayramlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...