25 Mayıs 2020 00:24

İş kazası sorası tazminatsız işten atıldı

Uğur Derin Dondurucu fabrikasında geçirdiği iş kazasından sonra 2 ay istirahat verilen İsmail A, işe döndükten sonra 6 Mayıs tarihinde 25/2 maddesi ile tazminatsız bir şekilde işten atıldı.

Fotoğraf:

Reklam

Buse DURAN
Aydın

Nazilli’de bulunan Uğur Derin Dondurucu fabrikasında çalışan İsmail A. 3 Mart’ta geçirdiği iş kazası sonucu sol orta parmağını kaybetti. Geçirdiği iş kazasından sonra 2 ay istirahat verilen İsmail A, işe döndükten sonra 6 Mayıs tarihinde 25/2 maddesi ile tazminatsız bir şekilde işten atıldı.

2018 yılında sendikaya (Türk Metal) üye olduğu için çalıştığı birimin sürekli değiştirildiğini anlatan İsmail A, “Ben öncesinde tırları yükleme bölümünde çalışıyordum ama sendikalı olduğumuzu öğrendikten sonra bir oraya bir buraya sürüklediler bizi. Gözleri zaten üzerimizdeydi, benim de iş kazası geçirmem onlar için bir bahane oldu” dedi. Tırları yükleme bölümünden üretim bölümüne geçirildiğini söyleyen İsmail A. “Tamam orada da çalışırım ama bana makine eğitimi vermeden çalıştırdılar” dedi. Bu bölümde iş kazası geçirdiğini belirten İsmail A, iş akdi fesih belgesinde geçirdiği iş kazasından kendisinin kusurlu bulunduğunun yazdığını aktardı.

"EV, KREDİ KARTI BORÇLARIYLA BOĞUŞUYORUM"

“Ben şu an felçli gibiyim, hayatım felç olmuş durumda” diyen İsmail A. bir yandan ev kredisi, bir yandan kredi kartı borçlarıyla boğuştuğunu söyledi. İsmail A. hastanede şikayetçi olduğunu söylediği için muhasebeyi aradığında “Kendi imkanlarınla yap her şeyi” diye bir karşılık aldığını anlattı. İsmail A, yaşanan süreci savcılığa da bildirdiğini ifade etti.

İş arkadaşına veya patrona karşı saygısızlığı olmamasına rağmen patrona saygısızlık ettiği söylenerek işten atıldığını ifade eden İsmail A, “İşten atılmamım hiçbir haklı sebebi yok” dedi. Uğur Derin Dondurucu’da 13 yıldır çalıştığını belirten İsmail A. “İnsanlar başka bir iş olmadığı için mecburen o koşullara karlanmak zorunda kalıyor” dedi.

Sendikalı olmayan işçilerin yaşanan olaylara bakışını ve sendikanın tutumunu değerlendiren İsmail A, “İşçiler korkutulduğu için sendikalı olmuyor. Arkamızda kimse olmasa sendika oluyordu, çoğu kişi tazminatını sendika sayesinde aldı. Tazminatsız bir şekilde kusurlu gösterilerek işten çıkarıldım. Benim 13 senemi tek kalemde sildiler” dedi. İsmail A, tazminatını almak için mücadele edeceğini söyledi.

{{397264}}

Reklam