22 Mayıs 2020 19:22

PPF ve Exsa Temsa’yı satın aldı

PPF ve Exsa Export yarı yarıya ortaklık ile True Value Capital Partners’ın sahibi olduğu Temsa Ulaşım A.Ş’yi satın aldığını duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel & Logo: Temsa | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu İştiraklerinden Exsa Export yarı yarıya ortaklık ile True Value Capital Partners’ın sahibi olduğu Temsa Ulaşım A.Ş’yi satın aldığını KAP açıklaması ile duyurdu.

17 Şubat’ta yapılan açıklama ile görüşmelere başlandığını duyuran iki firma son yaptıkları açıklama ile Temsa paylarının tamamını satın aldıklarını duyurdu. 210.000.000 TL değerindeki sermayesinin tamamı karşılığında şu anki sahibinden satın alındığının açıklanması ile birlikte kamuoyuna geniş açıklama yapılacağı belirtildi.

HACİZLER YÜZÜNDEN ÜRETİM DURMUŞTU

Otobüs üretimi yapan TEMSA 2019 Mayıs ayında sahipleri Türk olan ancak İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a 375.000.000 TL karşılığında satılmıştı. Bu şirketin TEMSA’yı almadan iki ay gibi kısa süre önce sadece 100 bin İsviçre frangı sermaye ile (575 bin TL) kurulduğu ve TEMSA’nın 450 milyon borcunu da devralarak Sabancı Holdinge satış için 375 milyon ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selçuk Mızraklı'ya İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü verildi

SONRAKİ HABER

ODTÜ öğrencisi: İşsiz kalmak üzse de bilgisizlik yordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...