19 Mayıs 2020 11:55

Online seminerde çay içen öğretmene "ramazan" uyarısı

İstanbul Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde bir şube müdürü online seminerde çay içen öğretmeni arayarak “Ramazanda çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikayet var” dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir şube müdürünün, dün öğretmenlere yönelik verilen online seminer esnasında çay içtiği gerekçesiyle bir öğretmeni arayarak “Ramazanda çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikayet var” dediği iddia edildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Yürütme Kurulu, “Ramazan ayı dahi olsa bir öğretmen online aldığı eğitim esnasında çay içtiği gerekçesiyle uyarılamaz. Bu uyarı siber zorbalık ve siber mobbingtir” dedi.

“Hakkında şikayet varsa dahi araştırma, inceleme ve soruşturma usulüne göre yapılmalı ve muhakkik veya müfettiş atanarak olay çözülmeliydi” denilen açıklama şöyle devam etti: “Özel hayatın korunması gereği pandemi şartlarında ıskalamak istenmektedir. Mahalle baskısı yaratılarak özel yaşamlara da çeki düzen verilmek istenmektedir. Bu olay eğitimcilerin özel uğraşlarıyla yürütülmeye çalışılan canlı derslerde eğitimcilerin fişlenmesi, kameralı yayınların kayıt altına alınmasının ne gibi sonuçlar doğuracağı kaygılarımızın haklılığını da açığa çıkarmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğünden beklenen, şikayet eden kişiyi (varsa eğer) uyarmak ve özel hayata müdahale edilmesine engel olmaktır. Eğitim Sen olarak sürecin takipçisi olacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Emek ve Demokrasi Güçlerinden eylem: Muhalifler en ufak eleştiride tutuklanıyor

SONRAKİ HABER

Konak Kent Konseyi Meclisinden kira destek dayanışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...