18 Mayıs 2020 14:20

1 işçinin Kovid-19'a yakalandığı Koza Halı'da işçiler: Hepimize test yapılsın

Koza Halı'da bir işçinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Temasta bulunduğu düşünülen 15-20 işçinin karantinaya alınacağı duyuruldu ancak işçiler bunun yeterli olmayacağını düşünüyor.

Koza Halı fabrikasının önü | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Koza Halı'da A.Y. adında bir işçinin koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Bunun üzerine işçileri toplayan fabrika yönetimi, A.Y. ile aynı serviste işe gidip gelen ve yakınında çalışan 15-20 işçinin adını okuyarak Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile karantinaya alınacağını duyurdu. Üretimin ise devam edeceği söylendi.

Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen izin alarak üretime devam eden Koza Halı Fabrikasında, bugün 16.00-00.00 vardiyasında çalışmak üzere fabrikaya gelen işçiler, bir süre kapıda bekletilerek içeri alınmadı. Bu sırada 08.00-16.00 vardiyası işçileri toplanarak A.Y.’nin temas ettiği düşünülen ve aynı serviste işe gidip gelen işçilerin adı okunarak karantina uygulanacağı söylendi. Ardından 16.00-00.00 vardiyasına gelen işçiler içeri alınarak aynı duyuru onlara da yapıldı. Üretim şu an devam ediyor.

"İSTER İSTEMEZ TEMASIMIZ OLMUŞTUR"

Evrensel’e konuşan işçiler, karantinaya alınan işçilerin sadece yakın teması olanlardan ve aynı servisi kullananlardan oluştuğunu belirterek, "Bunu yeterli bulmuyoruz. Bir arkadaşımızın testi zaten pozitif çıkmış. Karantinaya alınanlarda da pozitif çıkma ihtimali var. İster istemez hepsiyle de temasımız olmuştur" dedi. Antep’te salgının çok hızlı artış gösterdiğine dikkat çeken işçiler, "Sadece bizimle sınırlı değil ki. Ailelerimiz var, yakınlarımız var. Eğer bize de bulaştıysa hepsi tehlikede demektir. Korkuyoruz” dedi. Üretimin hâlâ devam ettiğini ve herkesin tedirgin olduğunu belirten işçiler şunları söyledi:

"İçeride ne bir dezenfekte yapıldı ne de başka bir şey. Çalışmaya devam edecekmişiz. İşçiler ölsün mü istiyorlar? Tamam üretime devam ettiriyorlar ama en azından öncelikle hepimize test yaptırıp virüs var mı, yok mu bir baksınlar." (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Korona Günlükleri, Prof. Dr. Ahmet Saltık’ı ağırlıyor

SONRAKİ HABER

Denizli Avdan'da yapılacak termik santrale karşı muhtarlardan ortak bildiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...