18 Mayıs 2020 10:39

Hacettepe’de 350 işçinin iki aydır ücretleri ve kısa çalışma ödenekleri ödenmiyor

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde çalışan 400 işçi iki aydır ücretlerini alamadığı için kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Başvuruları onaylanmasına rağmen 5 Mayıs’tan beri ücret ödenmiyor.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Doğa Başak ÖZTÜRK
Ankara

Hacettepe Üniversitesi Beytepe ve Merkez Kampüsleri Sosyal Tesisleri’nde sözleşmeli olarak çalışan 400 işçi iki aya yakın bir süredir ücretleri ödenmediği için 5 Mayıs günü kısa çalışma ödeneği başvurusu gerçekleştirdi. Başvurusu onaylanmayan 25 işçi hariç, başvuruların hepsi onaylanan işçiler e-devlet hesaplarında ödenecek tutarla birlikte başvurularının onaylandığını gördü. Ancak hala ücretleri ödenmedi. 

"İŞVEREN 'SİSTEMDE SORUN VARDIR BEKLEYİN' DEDİ"

Ücretin ödenmemesi sebebiyle yaşadıkları mağduriyeti işverene ve sendikalarına taşıyan işçilerden Serpil Türkkan, “İşverene gittiğimizde bize “sistemde sorun vardır”, “bekleyin” gibi sözler söyledi. Biz bu süreçte zora girdik. Yapmamız gereken ödemelerin hiçbiri yapamadık. Beklemekle olmayacaktı.” şeklinde olayı aktardı.  İşverene ilk gidişlerinden 10 gün sonra hala ücretleri yatmayınca bu sefer kendi aralarında daha fazla örgütlenerek tekrar işverenle görüşmeye giden işçiler “İşkur parayı yatırana kadar mağduriyetimizin çözülmesi adına siz ödeyin. Biz işkur ücretimizi yatırdığında size geri verelim.” teklifinde bulundu. İşveren kabul etmedi.

"KONUYU TEKRAR REKTÖRLÜĞE TAŞIYACAĞIZ"

Aralarından kısaç çalışma ödeneği ödenmeyen 25 işçinin de bu süreçte ücretsiz izne çıkarıldığını belirten Türkkan, “İşverenle birlikte rektörlükle de tekrar görüşeceğiz. Talebimiz bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi böyle bir durumda “beklemek” sonuç vermiyor.” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yenişehir Çevre Platformu: Kirazlıyayla köylülerinin mücadelesine omuz verelim

SONRAKİ HABER

Ekvador yerlilerinde ilk Kovid-19 vakası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...