17 Mayıs 2020 17:35

İTÜ öğrencileri Pass-Fail ve yaz okulu talebi ile sosyal medya kampanyası başlattı

İTÜ öğrencileri, Pass-Fail Sistemi’ne geçilmesi ve yaz okulunun öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde düzenlemesi talebiyle sosyal medyada #ituyazokulupassfail hastagi ile kampanya başlattı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi logosu

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri Pass-Fail Sistemi’ne geçilmesi ve yaz okulunun öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde düzenlemesi talebiyle kampanya başlattı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri 15 Mayıs'ta online eğitimle ilgili öğrencilerin yaşadığı sorunları ve taleplerini sosyal medyada #İTÜlübirlikolmalı hastagi ile gündeme getirmişti. Taleplerini bildirirken İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’yı da etiketleyen birçok öğrenci, rektör tarafından engellenmişti. Rektörün engeli ve taleplerinin görmezden gelinmesi öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Sürece dair soru işaretleri devam eden İTÜ öğrencileri tekrar gündem olabilmek ve taleplerini dile getirebilmek için yeni bir hashtag çalışması kararı aldı. Bu sefer ön planda Pass-Fail Sistemi’ne geçilmesi ve yaz okulunun öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde planlanması olan öğrencilerin hashtagi #ituyazokulupassfail oldu.

"PASS-FAIL VE YAZ OKULU İSTİYORUZ"

Öğrencilerin paylaşımlarından bazıları şöyle 

"Pandemi sürecinde her birimiz farklı fiziksel şartlara sahip olmamıza rağmen tek tip uygulama üzerinden değerlendiriliyoruz. Bu süreçte esas olan öğrenci talepleri olmalıdır. Seçime bağlı pass-fail ve yaz okulu istiyoruz."

"Bu süreçte öğrenciler nerdeyse hiç tam devamlılık sağlayamadığı derslerinden o dersi %100 etkileyen tek bir sınava girmesi isteniyor. Çoğunun da yaz okulu olmadığı için yaptığı planlar çöpe gidiyor. Öğrencilerin zamanının dönemlerinin yıllarının boşa gidiyor." 

"ÖĞRENCİLERİN SÜRECE DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

"Artan kontenjanlar sonucu okulun fiziki imkanlarının yetersiz kalması ile örgün eğitim döneminde meydana gelebilecek yığılmaların ve mağduriyetin önüne geçilmesi adına, örgün eğitim döneminde açılan dersler yaz döneminde de açılmalıdır! Üniversite yönetimi karar alırken ve kararları aldıktan sonraki bu süreçte her aşamada öğrencileri bilgilendirmelidir. Sürecin şeffaf yönetimi oluşabilecek bilgi kirliliklerinin de önüne geçer."

"İTÜ yönetiminin pandemi sürecinde aldığı kararlarda İTÜ öğrencileri sadece kararlar alındıktan sonra bilgilendirilmektedir. İTÜ öğrencilerinin geleceğini birebir etkileyen bu karar alma sürecinde öğrencilerin de sürece dahil edilmesi gerekmektedir."

(HABER MERKEZİ)

{{404820}} 

ÖNCEKİ HABER

Merinos işçisi: Fabrikadan başka bir yerde virüsü kapma ihtimalim yoktu

SONRAKİ HABER

Haluk Tolga İlhan, İbrahim Kaypakkaya için besteledi: Vartinik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...